Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Anglija izcīna vietu Pasaules kausa pusfinālā

Anglijas futbola izlase sestdien Samārā Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Zviedriju. Anglijas izlases pretiniece pusfinālā noskaidrosies Krievijas un Horvātijas duelī. Tikmēr par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Beļģija un Francija. Pasaules kausā šogad triumfēs komanda no Eiropas.

Anglijas izlases labā vārtus guva Herijs Megvairs un Dela Alli. Maču abas komandas iesāka piesardzīgi, pirmo puslīdz bīstamo sitienu pa vārtiem 19. minūtē izdarot Herijam Keinam, kurš no soda laukuma robežas pārbaudīja zviedru vārtsarga Robina Ūlsena modrību. Mača rezultāts tika atklāts 31. minūtē, kurā Herijs Megvairs pēc stūra sitiena bija precīzs, ar galvu raidot bumbu vārtos.

Pirmā puslaika noslēgumā zviedru soda laukumā ielauzās Rahīms Stērlings, taču anglis dubultot rezultātu nespēja. Savukārt otrā puslaika sākumā angļu vārtsargs Džordans Pikfords glāba komandu pēc Markusa Berga sitiena.

Anglijas pārsvars tika dubultots 59. minūtē, kad Dela Alli, sitot ar galvu, noslēdza centrējumu soda laukumā. Dažas minūtes vēlāk atkal Pikfordam vajadzēja iesaistīties spēlē, bet 66. minūtē pēc stūra sitiena Megvairs ar galvu sita bumbu pāri vārtiem.

Turpinājumā atkal Pikfords neļāva zviedriem iekarot Anglijas izlases cietoksni. Otrā puslaika otrajā pusē cīņas ritējums nemainījās, angļiem izcīnot uzvaru ar 2:0.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa izcīņā piedalās 15. reizi, bet par planētas labāko valstsvienību līdz šim Anglija kļuvusi vienu reizi, pie titula tiekot 1966. gadā. Pēc tam Anglijai vairs ne reizi nav izdevies ielauzties labāko trijniekā, bet pusfinālā tā iekļuva vēl tikai 1990. gadā, paliekot ceturtajā vietā. 

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21. reizi.

Top komentāri

Neslāvs
N
Nu re, angļu vienībai arī godājams pretinieks pusfinālā - Horvātija .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi