Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Argentīnas futbola izlase uzvar Čīli Copa America fināla atkārtojumā

Iepriekšējā Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīra Copa America fināla atkārtojumā pirmdien Argentīna, spēlējot bez savas savainotās superzvaigznes Lionela Mesi, ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Čīli.

Ar šo maču abas izlases sāka šī gada Copa America turnīru, kurā sacenšas D apakšgrupā.

Aizvadītajā mačā rezultātu 51.minūtē atklāja Anhels di Marija no Francijas čempionvienības Parīzes Saint-Germain, bet astoņas minūtes vēlāk Evera Banegas sitiens ielidoja vārtos pēc rikošeta no Čīles aizsarga Maurisio Islas kājas un rezultāts kļuva jau 2:0 Argentīnas labā.

Kaut kompensācijas laikā Čīles aizsargs Hosē Pedro Fuensalida vienus vārtus atguva, no zaudējuma pašreizējiem turnīra čempioniem neizdevās izglābties.

"Man patika visas 90 minūtes," teica Argentīnas izlases galvenais treneris Herardo Martino. "Guvām uzvaru, kas bija godīga un arī ļoti svarīga."

Mesi 27.maijā pārbaudes spēlē ar Hondurasu savainoja muguru. Pirmdienas mačā viņš bija uz rezervistu soliņa, tomēr nebija saģērbies. Argentīna cer, ka pieckārtējais pasaules labākais futbolists būs spējīgs piedalīties piektdien Čikāgā gaidāmajā spēlē ar Panamu.

Divkārtējā Copa America uzvarētāja Argentīna turnīrā nav ieguvusi nevienu titulu kopš 1993.gada. Viņi bija finālisti 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kā arī 2015.gada Copa America turnīrā, kad titula mačā piekāpās mājiniecei Čīlei.

Otrā D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē pirmdien Panama ar rezultātu 2:1 (1:0) apspēlēja Bolīviju. Panama, kas Copa America turnīrā piedalās pirmoreiz vēsturē, dominēja visu maču un tās labā divus vārtus iesita Blass Peress, 87.minūtē nodrošinot savai valstsvienībai uzvaru. Bolīvijas rindās šoreiz izcēlās Huans Karloss Arse.

Copa America ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad Copa America tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas - ASV, Meksika, Kostarika, Haiti, Jamaika un Panama.

A apakšgrupā spēlē Kolumbija, ASV, Paragvaja un Kostarika, B apakšgrupā ir Brazīlija, Ekvadora, Peru un Haiti, C apakšgrupā Meksika, Urugvaja, Jamaika un Venecuēla, bet D apakšgrupā tiksies Argentīna, Čīle, Panama un Bolīvija.

Pēc apļa cīņām katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla.

Nākamais Copa America turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn Copa America finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolist.

Copa America sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu. Tikmēr Brazīlijas izlasei ir astoņi tituli, bet pēdējais no tiem izcīnīts 2007.gadā, kamēr pērn futbola dzimtenes pārstāvji apstājās ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi