Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Arī futbola izlases uzbrucējs Šabala uz īres tiesībām pievienojas ambiciozajai Riga vienībai

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala gaidāmo sezonu uz īres tiesībām pavadīs ambiciozajā SynotTip Latvijas virslīgas klubā Riga, kas vienojusies ar uzbrucēja līdzšinējiem īpašniekiem Club Brugge no Beļģijas.

Latvijas klubs informē, ka Šabala no Club Brugge tiks īrēts līdz 2017.gada sezonas beigām. Uzbrucējs jau ir pievienojies Riga komandai treniņnometnē Dubaijā.

Patlaban 22 gadus vecais Šabala, tobrīd būdams Skonto futbolists, 2014.gada sākumā noslēdza četru gadu līgumu ar Club Brugge, kurai viņš pievienojās tā gada jūnijā. Tomēr uzbrucējs nespēja izkarot vietu beļģu kluba sastāvā, tāpēc pēdējos gadus viņš ticis izīrēts vairākām citām vienībām.

Vispirms Šabala nokļuva Kipras augstākās līgas komandā Famagustas Anorthosis, kur aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums tika lauzts. Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas Baumit, kuras rindās guva divus vārtus.

Pēc tam Šabala pārstāvēja Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienību Legņicas Miedzi, kuras rindās guva trīs vārtus, savukārt iepriekšējā ziemas pāreju periodā viņš pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Jablonecas Pribram, kuras sastāvā iesita divus vārtus.

Pēc tam uzbrucēja ceļi veda uz Slovākiju, kur viņš pievienojās Dunajskas Stredas DAC 1904 komandai, kuras rindās aizvadītā gada otrajā pusē vietējā čempionātā 13 spēlēs guva vienus vārtus, bet Slovākijas kausa izcīņā divos mačos izcēlās divas reizes.

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados Šabalam nevienā klubā uz ilgu laiku palikt nav izdevies, viņš tomŗ regulāri saņēma izsaukumus uz Latvijas valstsvienību, kurā bija viens no pamatsastāva uzbrucējiem.

Latvijas valstsvienībā Šabala aizvadījis 31 spēli, kurā guvis desmit vārtus.

Gatavojoties savai otrajai virslīgas sezonai, Riga sastāvu ir papildinājusi ar virkni pazīstamu futbolistu. Ar komandu kopā ir arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš gan līgumu vēl nav noslēdzis.

Savā debijas sezonā Riga virslīgā ieņēma piekto vietu. Vienība piesaistījusi vairākus Latvijas izlases spēlētājus un ir vienīgā, kas ikdienā spēlē Skonto stadionā.

Riga sastāvu starpsezonu laikā papildinājuši arī tādi pazīstami futbolisti kā Latvijas valstsvienības pussargs Artūrs Zjuzins, izlases kreisās malas aizsargs Antons Kurakins un bijušie Jelgavas futbolisti Boriss Bogdaškins un Vitālijs Smirnovs. Tāpat kluba vadība atklājusi, ka vēl meklē trīs leģionārus.

Nesen klajā nāca informācija, ka Riga īpašnieks ir Krievijas miljonārs Eduards Janakovs, savukārt vienības sporta direktors Aleksandrs Romašins intervijā sportacentrs.com sacīja, ka kluba budžeta precīza summa nav zināma un vienība naudu neskaita.

Riga trešdien savā otrajā pārbaudes mačā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) piekāpās šosezon UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlējušajai Austrijas čempionei Salzburg, kas pazīstama arī kā Zalcburgas Red Bull. Latvijas komanda cieta zaudējumu ar 0:1 (0:0).

Riga komanda aizvadīja labu pirmo puslaiku, bet otrajā puslaikā 14 minūtes pirms mača beigām ielaida vārtus.

Šīs treniņnometnes ietvaros Riga sestdien ar 2:1 pārspēja Ķīnas superlīgas klubu Džendžou Jianye. Dubaijas treniņnometnes noslēgumā Latvijas galvaspilsētas klubs aizvadīs pārbaudes maču ar Kazahstānas spēcīgāko komandu Astana, kas arī šajā sezonā spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi