Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bez izteikta favorīta

Latvijas kausa izcīņas finālspēlē tiksies Rīgas lielklubi.

Sezonas pēdējā savstarpējā spēlē Skonto stadionā metīsies Latvijas futbola flagmaņi – Riga FC un RFS. Principiālo pretinieku divcīņā par Latvijas kausu nav izteikta favorīta, par to liecina arī komandu savstarpējo spēļu rezultāti šosezon – visās četrās virslīgas spēlēs fiksēts neizšķirts. Šāds iznākums trešdienas vakarā nebūs iespējams, jo uzvarētāju vajadzēs noskaidrot kaut pagarinājumā vai pēcspēles sitienos. Spēles sākums pulksten 19, tās tiešraide LTV7.

"Rīgas derbijos papildu motivācija nav nepieciešama. Lai kāda būtu situācija tabulā, tā ir spēle, kurā katrs vēlas uzvarēt par katru cenu," virslīgas labākais vārtu guvējs Marko Regža raksturo galvaspilsētas vadošo klubu sāncensību. Turnīra tabulai gan šajā gadījumā nebūtu nozīmes arī bez derbija fona, jo Latvijas kausa izcīņa ir atsevišķs turnīrs un tā uzvarētājs neietekmēs konkurentu pozīcijas cīņā par virslīgas čempionu titulu. Tiesa, noskaņojumu pirms izšķirošajām kārtām tas noteiks, turklāt abām komandām tā ir iespēja izcīnīt pirmo trofeju šosezon.

Ceļā uz finālu Riga FC apspēlēja PPK/Betsafe (5:0), pērno kausa ieguvēju FK Auda (4:0) un FK Liepāja (2:1), bet RFS pārspēja Jelgavas (3:0), Alberta (4:1) un Tukums 2000/Telms (3:1) futbolistus. Lai gan tieši abas Rīgas komandas bijušas starp vadošajām pēdējos piecus gadus, Latvijas kausa izcīņas finālā tās vēl nav tikušās savā starpā. Riga FC līdz šim vienīgo reizi kausu ieguva 2017. gadā, pēcspēles sitienos pārspējot FK Ventspils, bet RFS finālspēlēs pieveicis FK Jelgava (2019) un FK Liepāja (2021) komandas.

Šī būs abu Rīgas klubu pēdējā savstarpējā spēle šajā sezonā, jo virslīgā tās visas četras plānotās cīņas jau ir aizvadījušas. Skonto stadionā paredzama futbola svētku atmosfēra – Rīgas derbijs šovasar Skonto stadionā pulcēja teju piecus tūkstošus skatītāju, tie arī trešdien kuplā skaitā dosies uz vienu no šīs sezonas svarīgākajām klubu futbola spēlēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi