Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brazīlija tikai kompensācijas laikā izrauj uzvaru pret Kostariku

Par turnīra favorīti uzskatītā Brazīlijas izlase piektdien Sanktpēterburgā tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru 2:0 (0:0) Pasaules kausa E apakšgrupas cīņā pret Kostariku, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

Abus vārtus Brazīlija guva kompensācijas laikā, kad tā pirmajā minūtē izcēlās Filipe Koutinju, kuram tas bija otrais precīzais sitiens turnīrā, savukārt kompensācijas laika septītajā minūtē izcēlās pasaules dārgākais spēlētājs Neimars.

Brazīliešiem piederēja liels pārsvars, taču Kostarika ar labu sniegumu aizsardzībā, kā arī brazīliešu nespēju izmantot savas iespējas, līdz pēdējai minūtei saglabāja intrigu.

Vēl piektdien E apakšgrupā plkst.21 Kaļiņingradā spēkiem mērosies Serbija un Šveice.

Brazīlijas izlase pirmās kārtas cīņā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Šveici, kamēr Serbija ar 1:0 uzvarēja Kostariku. Pirms otrās kārtas noslēguma Brazīlijai ir četri punkti, Serbijai trīs, Šveicei viens, bet Kostarika ir tukšā.

Spēles sākums gan bija līdzīgs un pirmais bīstamais moments bija pie Brazīlijas vārtiem, taču Kostarikas izlases pussargs Selso Borhess no labas pozīcijas sita garām Alisona sargātajiem vārtiem. Savukārt turpinājumā jau liels pārsvars bija brazīliešiem, taču viņi līdz sitieniem pa vārtiem tikpat kā netika, pirmajā puslaikā tikai reizi trāpot Kostarikas vārtu rāmī, taču vietā bija Keilors Navass.

Otrajā puslaikā brazīliešu spiediens pieauga, taču Kostarika veiksmīgi aizsargājās. Spēles liktenis varēja izšķirties 79.minūtē, kad spēles galvenais tiesnesis saskatīja pārkāpumu pret Neimaru un norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi. Tomēr soģis saņēma informāciju no Video tiesnešu sistēmas jeb VAR, devās noskatīties epizodes videoatkārtojumu un "pendeli" atcēla.

Beigās brazīlieši pretinieku vārtiem uzbruka arvien neatlaidīgāk, kamēr Kostarikas spēlētāju fiziskie spēki izsīka arvien vairāk. Viss rezultējās ar Koutinju precīzu sitienu no soda laukuma vidus, bumbu viņam pa sitienam nometot Gabrielam Žezūsam. Savukārt kompensācijas septītajā minūtē brazīlieši izspēlējās jau līdz sitienam tukšos pretinieku vārtos, pēdējo sitienu izdarot Neimaram.

Brazīlieši nav zaudējuši pēdējos 19 mačos, kamēr Kostarika pēdējos četros mačos ir cietusi neveiksmes.

Abas komandas tikās arī 2002.gada Pasaules kausa izcīņā, kad Brazīlija bija pārāka ar 5:2, kā arī 1990.gadā, brazīliešiem uzvarot ar 1:0. Kopumā 11 savstarpējās cīņās Brazīlija ir izcīnījuši desmit uzvaras ar vārtu attiecību 34:9. Tiesa, reizi pie panākuma tikusi arī Kostarika, kas 2011.gadā Panamerikas spēlēs uzvarēja ar 3:1.

Brazīlija ir visu laiku veiksmīgākā Pasaules kausu dalībniece. Par pasaules čempioni tā kļuvusi piecas reizes - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā. Kopumā šī valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlējusi 21 reizi, pa divām reizēm vēl paliekot otrajā un trešajā vietā. Pirms četriem gadiem savās mājās notikušajā Pasaules kausā brazīlieši palika ceturtajā vietā. Šajā turnīrā komandas galvenais treneris ir Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Savukārt Kostarika Pasaules kausa izcīņu sasniegusi otro reizi pēc kārtas un piekto reizi kopumā. Iepriekšējās četrās reizēs trijos gadījumos izdevās pārvarēt grupu turnīru, turklāt tieši pirms četriem gadiem Brazīlijā sasniegts labākais rezultāts - ceturtdaļfināls, kur tikai pēcspēles sitienu sērijā tika atzīts Nīderlandes pārākums. Šīs komandas galvenais treneris ir Oskars Ramiress.

Vēl piektdien otro kārtu noslēgs D apakšgrupas vienības, jo plkst.18 Volgogradā spēkiem mērosies Nigērijas un Islandes izlases.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Brazīlijas izlases sastāvs - Alisons, Fagners, Tjagu Silva, Miranda, Marsēlu, Kazemīru, Paulinju (Robērtu Firminu, 68.min.), Filipe Koutinju, Viljans (Duglass Kosta, 46.min.), Gabriels Žezūss (Fernandinju, 90.min.), Neimars;

Kostarikas izlases sastāvs - Keilors Navass, Kristians Gamvoa (Fransisko Kalvo, 75.min.), Džonijs Akosta, Džankarlo Gonsaless, Oskars Duarte, Braiens Ovjedo, Selso Borhess, Davids Gusmans (Jelcins Teheda, 83.min.), Braiens Ruiss, Džoans Venegass, Marko Urena (Kristians Bolanoss, 54.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi