Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Brazīlijas futbola izlase negaidīti izstājas no Copa America turnīra

Brazīlijas futbola izlase svētdien piedzīvoja neveiksmi ASV notiekošā Copa America turnīra noslēdzošajā apakšgrupas cīņā un nesasniedza izslēgšanas sacensības.

Aizvadītajā mačā Brazīlija ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Peru, vienīgos vārtus ielaižot 75.minūtē, kad precīzs strīdīgā epizodē bija Rauls Ruidiass. Pēc notikušā brazīlieši apelēja pie spēles tiesnešiem, jo uzskatīja, ka vārti gūti ar roku.

"Spēlētāji un es - mēs nevaram izmainīt to, ko redzēja visi," pēc dueļa pauda Brazīlijas izlases galvenais treneris Dunga. "Fani, kuri skatījās spēli, redzēja, ka Brazīlija no sacensībām neizkrita futbola dēļ."

Pirms tam grupas pirmajā kārtā Brazīlija cīnījās 0:0 ar Ekvadoru, tomēr šajā mačā Ekvadorai nepareizi netika ieskaitīts vārtu guvums, jo toreiz tiesneši uzskatīja, ka mirkli pirms precīzā sitiena bumba atstājusi laukumu.

Mačā ar Peru brazīliešiem bija vairākas iespējas, bet lielākoties tās visas tika piedzīvotas pirmajā puslaikā. Kopumā viņi spēlēja mierīgi, zinot, ka neizšķirts būs labs rezultāts, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā.

Citā B grupas spēlē svētdien Ekvadora ar 4:0 (2:0) sagrāva pastarīti Haiti.

Noslēgumā trijās kārtās Peru guva septiņus punktus, Ekvadora tika pie pieciem, bet Brazīlija - četriem. Savukārt Haiti samierinājās ar trim zaudējumiem.

Pieckārtējā pasaules čempione Brazīlija pašlaik piedzīvo grūtus laikus - 2014.gada Pasaules kausa pusfinālā tā savās mājās ar 1:7 kapitulēja Vācijai, bet pērn "Copa America" turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Savukārt pašlaik notiekošajā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Brazīlija Dienvidamerikas zonā pēc sešām spēlēm ieņem tikai sesto vietu un, ja atlase noslēgtos tagad, tā nedotos uz finālturnīru. Tiesa, vēl atlikušas 12 spēļu kārtas.

Brazīlija šajās sacensībās iztika bez savas superzvaigznes Neimara, kurš izvēlējās izlaist "Copa America", lai palīdzētu valstij Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tāpat Brazīlija neilgi pirms turnīra sākuma traumas dēļ palika bez slavenā pussarga Kakā.

Ceturtdaļfinālā Ekvadora sacentīsies ar ASV, bet Peru spēlēs ar Kolumbiju. Zīmīgi, ka Ekvadora šo turnīra fāzi sasniegusi pirmoreiz kopš 1997.gada.

"Šis ir sapnis man un arī pārējiem futbolistiem," pēc dueļa ar Haiti teica vienus vārtus guvušais Mančestras United vienības spēlētājs Antonio Valensija. "Nav nozīmes, kas ir mūsu pretinieki, nepieciešams koncentrēties."

Pirmdien Meksika un Venecuēla, kas abas jau kvalificējušās ceturtdaļfinālam, cīnīsies par pirmo vietu C grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi