Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bukmeikeri: Latvijas futbolistiem ir tikai 2% izredžu uzveikt Eiropas čempionus portugāļus

Latvijas futbola izlase svētdien aizvadīs kārtējo Pasaules kausa atlases cikla maču, sacenšoties ar apakšgrupas favorīti un Eiropas čempioni Portugāli. Triobet bukmeikeri par Latvijas izredzēm īpašas ilūzijas nelolo, norādot, ka kaut viena punkta izcīnīšana būs iespaidīga sensācija.

Latvijas izlase B apakšgrupā šobrīd ieņem piekto vietu sešu izlašu konkurencē, apsteidzot tikai izteikto pastarīti Andoru. Pārspēt Andoru izdevās tikai ar grūtā cīņā izmocītu uzvaru. Pēc tam savā laukumā divreiz ar 0:2 tika ciesti zaudējumi – pret Fēru salām un Ungāriju.

Svētdienas mačā uzlabot savu pozīciju grupā būs velnišķīgi grūti, jo pretim stāsies Portugāle ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. Patreizējā Eiropas čempione nevar lepoties ar perfektu statistiku jaunā cikla sākumā, jo ar 0:2 zaudēja Šveicei, taču savā laukumā portugāļi pēdējā laikā spēlējuši iespaidīgi, pēdējos piecos mačos vārti nav ielaisti ne reizi un izcīnītas četras uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 14:0.

Ņemot vērā Latvijas izlases nepārejošās traumu un sastāva nedienas, Triobet bukmeikeri Portugāles uzvaru uzskata par praktiski drošu notikumu un novērtējuši to ar koeficientu 1,05, kas paredz ļoti lielu iespējamību 95% apmērā. Latvijas iespēja izcīnīt uzvaru savukārt novērtēta ar milzīgo koeficientu 40,0, kas ir tikai 2% iespējamība. Salīdzinājumam, Lihtenšteinas iespējas 
savā laukumā pieveikt Itāliju novērtētas ar koeficientu 30,0, kas ir 3% iespējamība gūt uzvaru, bet Luksemburgas iespējas apspēlēt Nīderlandi ar koeficientu 21,0, kas ir 5% iespējamība. Tiesa, identisku koeficientu kā Latvija izpelnījusies Igaunijas iespēja viesos pieveikt Beļģiju.

Latvijas izlase pēdējos 16 oficiālajos PK un EČ atlases mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Portugālē Latvijas sastāvā joprojām nebūs Aleksandra Cauņas, Kaspara Dubras un Denisa Rakela – trīs ļoti svarīgu pamatsastāva futbolistu. Atgriezies toties bundeslīgā spēlējošais uzbrucējs Artjoms Rudņevs, bet skaidrs, ka Latvija svētdienas mačā būs spiesta vairāk domāt par 
aizsardzību. Iespēja, ka šajā spēlē vismaz vienus vārtus gūs abas komandas, novērtēta ar koeficientu 2,75, kas ir 36% iespējamība, bet tas, ka viena izlase paliks “sausā”, protams, tiek uzskatīts par ticamāku variantu.

Lai arī Portugāle ir Eiropas čempione, titula iegūšana tomēr tika uzskatīta par relatīvu pārsteigumu, un portugāļi vismaz stereotipiskā līmenī joprojām netiek pieskaitīti pie Eiropas galvenajiem grandiem kā Vācija, Francija un Spānija. Taču ar pastarītēm Portugāle pēdējā laikā tikusi galā pārliecinoši, apspēlējot Fēru salas un Andoru ar 6:0. Vai līdzīgi notiks arī pret Latviju? Triobet sporta totalizatora pārstāvji uzskata, ka Portugāles uzvara ar vismaz trīs vārtu pārsvaru ir notikums, 
kura ticamībai piemērots koeficients 2,35, proti, 42% iespējamība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi