Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Čempioni smagā avārijā izvairās no traģiskām sekām

Sveikā ar izbīli un nelielām traumām no potenciāli traģiskas autoavārijas izkļuva RFS komandas futbolisti un pārstāvji. Atceļā no pārbaudes spēles Helsinkos spēcīgā putenī netālu no Saulkrastiem komandas autobuss cietis frontālā sadursmē ar pretējā joslā iebraukušu automašīnu un apgāzies.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests aģentūru LETA informējis, ka trīs no autobusa pasažieriem bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, tāpat kā smagi cietušās vieglās automašīnas vadītājs, kura atbrīvošanai izmantoti hidrauliskie instrumenti.

"Es pats to neredzēju, bet bija frontāla sadursme ar vieglo automašīnu, pēc kā autobuss apgāzās," trauksmainos notikumus atstāstīja RFS kluba preses sekretārs Pauļus Jaķelis, kurš notikuma brīdī bija ar komandu. Autobuss iegāzies grāvī un pildījies ar ūdeni, taču desmit minūšu laikā visiem tā pasažieriem izdevies izkļūt brīvībā, izmantojot lūkas. "Visi esam dzīvi. Ir kaut kādas traumas, par kuru nopietnību lielāka skaidrība būs vēlāk," vēl no notikuma vietas ziņoja Jaķelis. Vēlāk viņš portālam Sportacentrs. com atklājis, ka vairākiem spēlētājiem sniegta medicīniskā palīdzība, vienam ir deguna lūzums, citiem zobu, galvas un muskuļu sasitumi, taču kopumā neesot nopietnu savainojumu, kas varētu apdraudēt turpmākās futbola gaitas. Komandai svētdien pēc grafika jau bija ieplānota brīvdiena, bet tālākie plāni tikšot pielāgoti pēc situācijas. Komandai 9. februārī bija paredzēts doties uz treniņnometni Turcijā.

Latvijas čempionvienība aizķeršanos ceļā no Helsinkiem piedzīvoja arī pirms avārijas. Aptuveni stundu pirms tās kluba sociālajos tīklos publicēts video, kurā spēlētāji degvielas uzpildes stacijā kopīgiem spēkiem palīdz sniegā iestrēgušajam autobusam sākt kustību. Jaķelis norādījis, ka pirms tam ceļš ar prāmi bijis mierīgs, par spīti sniegputenim.

Minētajā pārbaudes spēlē RFS komanda izbraukumā ar 2:0 pieveica Somijas čempionvienību un kausa ieguvēju Helsinku HJK. Austrietis Kevins Frīzenbihlers guva vārtus spēles 19. minūtē, bet Dele Izraels pārsvaru nostiprināja mača kompensācijas laikā. Rīdziniekiem tā bija trešā pārbaudes spēle šoziem. 

Tikmēr Riga FC treniņnometnē Dubaijā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Malaizijas spēcīgāko komandu Johor, bet trešdien mēros spēkus ar pazīstamo Krievijas klubu Maskavas Spartak. Cits Rīgas klubs Metta ar 1:3 Stokholmā piekāpās vienai no Zviedrijas čempionāta vadošajām komandām Djurgarden.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi