Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dānija pret Austrāliju neizmanto iespēju priekšlaicīgi iekļūt astotdaļfinālā

Dānijas futbola izlase ceturtdien Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra mačā ar rezultātu 1:1 (1:1) spēlēja neizšķirti pret Austrāliju, neizmantojot iespēju kvalificēties astotdaļfinālam.

Rezultātu Dānijas izlases sastāvā atklāja Kristians Ēriksens, bet Austrālijas komandas rindās vienīgo precīzo sitienu no 11 metru sitiena atzīmes izpildīja Mails Džedinaks.

Uzvaras gadījumā Dānija vienu kārtu pirms grupu turnīra beigām būtu nodrošinājusi dalību izslēgšanas turnīrā.

Spēles pirmajā puslaikā dāņiem izdevās izvirzīties vadībā pēc meistarīgas izspēles, kad Nikolajs Jērgensens nometa bumbu dāņu zvaigznei Ēriksenam, kurš ar spēcīgu sitienu jau septītajā minūtē raidīja to vārtu augšējā daļā.

Mača turpinājumā Dānijas uzbrucējs Jusufs Poulsens savā soda laukumā bumbu skāra ar roku, taču sākotnēji netika piešķirts 11 metru sitiens. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās mača galvenais tiesnesis gan nozīmēja soda sitienu, kuru 38.minūtē realizēja Džedinaks.

Džedinakam tas bija trešais vārtu guvums turnīrā, viņam tādējādi kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju Austrālijas sastāvā Pasaules kausu finālturnīru vēsturē aiz slavenā Tima Keihila, kurš arī šogad ir izlases sastāvā un ir guvis piecus vārtus.

Otrajā puslaikā vairāk bīstamas iespējas prata izveidot Austrālijas izlase, kamēr dāņiem biežāk nācās aizsargāties. Par spīti Austrālijas uzbrukumiem spēles otrajā pusē rezultāts palika nemainīgs, un abas komandas ieguva katra vienu punktu.

Jau vēstīts, ka Dānija sestdien ar 1:0 uzvarēja Peru izlasi, Austrālija ar 1:2 piekāpās Francijai. Savukārt ceturtdien Francija aizvadīs maču pret Peru, uzvaras gadījumā nodrošinot dalību astotdaļfinālā.

C grupas kopvērtējumā līdere ar četriem punktiem divos mačos ir Dānijai, kurai ar trīs punktiem vienīgajā spēlē seko Francija. Trešajā vietā ar vienu punktu šobrīd ir Austrālija, bet Peru pagaidām cīnās bez punktiem.

Plkst.18 Francija tikmēr spēkosies ar Peru un uzvaras gadījumā nodrošinās vietu izslēgšanas turnīrā, kamēr plkst.21 D grupas cīņā Argentīna spēkosies ar Horvātiju.

Dānija ar Austrāliju pēdējo desmit gadu laikā tikusies trīs reizes, allaž pārbaudes mačos, pēdējā no tiem 2012.gadā dāņiem uzvarot ar 2:0.

Dānija līdz šim piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, labāko sasniegumu gūstot 1998.gadā, kad tika sasniegts ceturtdaļfināls. Tāpat 1986. un 2002.gadā Dānija izkļuva no apakšgrupas, apstājoties astotdaļfinālā, bet 2010.gadā, iepriekšējo reizi spēlējot šajā turnīrā, dāņi apakšgrupā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, tomēr izslēgšanas cīņās netika. Komandas galvenais treneris ir Oge Hareide.

Tikmēr Austrālija līdz šim piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, tur spēlējot arī trīs iepriekšējās reizes pēc kārtas. Vienīgo reizi izslēgšanas cīņas tika sasniegtas 2006.gadā, komandai apstājoties astotdaļfinālā, bet 2010. un 2014.gadā tāpat kā debijas reizē 1974.gadā komanda turnīru beidza jau pēc priekšsacīkstēm. Šīs vienības galvenais treneris ir Berts van Marveiks.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Dānijas izlases sastāvs - Kaspers Šmeihels, Henriks Dalsgārds, Simons Kjērs, Jenss Strigers Larsens, Andrēass Kristensens, Tomass Delanijs, Lase Skone, Kristians Ēriksens, Pione Sisto, Nikolajs Jērgensens (Andrēass Korneliuss, 68.min.), Jusufs Poulsens ( Martins Braitvaits, 59.min.).

Austrālijas izlases sastāvs - Metjū Raiens, Azizs Behičs, Trents Seinsbērijs, Marks Miligans, Džošs Risdons, Robijs Krūzs (Daniels Arzani, 68.min.), Mails Džedinaks, Ārons Mojs, Metjū Lekijs, Toms Rogičs (Džeksons Ērvins, 82.min.), Endrjū Nabuts (Tomi Juričs, 75.min.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi