Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Favorītiem nācās pasvīst

Latvijas kausa pusfinālā RFS uzvar Tukumā, Riga galotnē pārspēj Liepāju.

Rīgas lielklubu derbijs piekto reizi šosezon oktobra beigās notiks Latvijas kausa finālspēlē, jo RFS un Riga futbolisti trešdien atšķirīgas spriedzes cīņās pārvarēja pusfināla barjeru. Pērnie finālisti RFS izbraukumā ar 3:1 pārspēja Tukums 2000/Telms, bet Riga FC vēlā vakarā tikai kompensācijas laikā pēc video tiesnešu iejaukšanās tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kas nodrošināja 2:1 uzvaru pār FK Liepāja.

Gluda pastaiga gan nebija arī RFS komandai, kas izšķirošo pārsvaru Tukumā ieguva tikai spēles otrajā puslaikā, ar pāris minūšu intervālu gūstot divus vārtus. Pēc 1:1 neizšķirta pirmajā puslaikā Somijas pussargs Adams Marhijevs guva uzvaras vārtus, bet četras minūtes vēlāk pēc vairākiem mājiniekiem neveiksmīgiem rikošetiem bumba nonāca vārtu priekšā pie Sedrika Kuadio. Vārtsargs Vladislavs Kapustins gan atsita kotdivuārieša raidīto bumbu, taču tā burzmā trāpīja tukumnieku aizsargam un nodevīgi ieripoja vārtos.

Arī Riga FC izvirzījās vadībā un nenosargāja pārsvaru otrā pusfinālā, kur ukrainis Jurijs Mate pēc stūra sitiena trāpīja rīdzinieku aizsargam Antonijam Černomordijam un bumba iespurdza vārtu stūrī. Saspringtā spēlē jau tiesneša pieliktajā laikā Danila Patijčuks uz soda laukuma robežas nogāza Mortu Tallā. Lai gan sākotnēji arbitrs fiksēja pārkāpumu tieši Riga FC futbolistam, videoatkārtojuma asistenti aicināja izskatīt šo epizodi atkārtoti, pēc kā arī tika nozīmēta "pendele" uz viesu vārtiem. To realizēja pērnā Pasaules kausa dalībnieks kostarikānis Antonio Kontrerass. 

Finālspēle 25. oktobrī, visticamāk, notiks Skonto stadionā. Četras reizes šosezon savā starpā neizšķirti spēlējušās Rīgas komandas šoreiz būs spiestas noskaidrot uzvarētāju, kaut ar papildlaika vai pēcspēles sitienu palīdzību.

Futbols

Latvijas kausa pusfināls

Tukums 2000/Telms – RFS 1:3 (Krancmanis 21 – Diomande 17., Marhijevs 58., Kuadio 62.) Riga – Liepāja 2:1 (Regža 41., Kontrerass 90. (11 m) – Mate 45.)

25.X fināls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi