Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Irānas portugāļu treneris Keirušs: Sitiens ar elkoni nozīmē sarkano kartīti

Sitiens ar elkoni futbola noteikumos nozīmē sarkano kartīti, pēc zaudējuma Portugāles izlasei izteicies Irānas valstsvienības galvenais treneris Karlušs Keirušs, kurš ir pārliecināts, ka spēles laikā Krištianu Ronaldu izglābās no noraidījuma.

Jau ziņots, ka Portugāles futbola izlase pirmdien Pasaules kausa pēdējā grupu turnīra mačā ar rezultātu 1:1 (1:0) spēlēja neizšķirti pret Irānu un iekļuva astotdaļfinālā.

Portugāles izlases sastāvā vārtus gūva Rikardu Kvarežma, bet irāniešu rindās Karims Ansarifards realizēja 11 metru sitienu.

Kādā no spēles epizodēm portugāļu zvaigzne Ronaldu ar elkoni iesita Irānas futbolistam. Sākotnēji tiesneši sodu nefiksēja, bet pēc video tiesnešu norādījumiem piešķīra Ronaldu dzelteno kartīti.

"Negribu daudz par to runāt, jo tas ir par manu valsti," sacīja Keirušs, kurš 2010.gada Pasaules kausa izcīņā vadīja Portugāles izlasi un ir šīs valsts pilsonis. "Zinu, ka tad pret mani būs karš, taču realitāte ir tāda, ka spēle tika apturēta tādēļ, jo Ronaldu iesita spēlētājam ar elkoni. Noteikumos tas nozīmē sarkano kartīti neatkarīgi no tā vai tu esi Lionels Mesi vai Ronaldu."

Keirušs gan atzina, ka pieņem cilvēciskas kļūdas, kas pēc viņa domām ir daļa no spēles. "Spēlētāji, treneri un tiesneši mēdz kļūdīties, taču šobrīd ir ieviesta augsta līmeņa sistēma, kuru spēles laikā kontrolē pieci seši cilvēki. Bet situācija ir tāda, ka neviens negrasās uzņemties atbildību."

"Manuprāt, Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) un tās prezidentam Džanni Infantīno ir jāpiekrīt, ka Video tiesneša sistēma jeb VAR nedarbojas kā nākas," noteica Keirušs.

Savukārt Portugāles valstsvienības galvenais treneris Fernandu Santušs pēc mača sacīja, ka bija pārliecināts par to, ka sarkanā kartīte Ronaldu netiks piešķirta.

Pasaules kausa finālturnīra C apakšgrupā dalību izslēgšanas spēlēs nodrošināja Portugāle un Spānija, bet Irāna un Maroka sacensības noslēdza.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15.jūlijam.

Top komentāri

normāli, tas ir futbols
n
Dzubam vēl smagāk ievilka pa nāsīm, pie tam soda laukumā un arī nekas. Pat sodu nedeva, jo tad būtu jādod pendele.
haha
h
Tad nu gan bija sitiens ar elkoni, drīzāk teātris pēc vienkāršas paša izprovocētas sadursmes ar Ronaldu roku! Tādu "sitienu" spēles laikā var redzēt gandrīz katrā epizodē. Pareizāk būtu bijis, ja apdauzītais pats saņemtu dzelteno kartīti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi