Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izvēloties Pasaules kausa rīkotāju, FIFA nākotnē izvērtēs arī cilvēktiesību ievērošanu

Nākotnē pirms Pasaules kausa finālturnīra rīkotāju tiesību piešķiršanas kādai valstij lielāks uzsvars tiks likts uz izpēti par cilvēktiesību ievērošanu attiecīgajā valstī, apliecinājis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters.Sarunā ar Vācijas medijiem Blaters uzsvēris nepieciešamību pēc lielākas vērības piešķiršanas rīkotājvalsts izvēlē valsts politiskajai situācijai un cilvēktiesību ievērošanai, solot, ka viņš personīgi parūpēsies, lai šie darba principi strādātu jau vistuvākajā nākotnē.

Jebkādas izmaiņas Pasaules kausa rīkotāju izvēles procesā neietekmēs Krievijai piešķirtās tiesības uzņemt 2018.gada Pasaules kausu, bet Katarai - 2022.gada finālturnīru."Saistībā ar Pasaules kausa plāniem mēs neko nevaram mainīti. Pašlaik par 2018.gada turnīru Krievijā mums nav nekādu bažu," paudis Blaters.Pēc pieciem gadiem FIFA lems par 2026.gada Pasaules kausa rīkotāju likteni. Līdz šim šīs tiesības piešķīra FIFA izpildkomiteja, bet turpmāk par to lems FIFA kongress, kurā balsstiesības būs visiem 209 biedriem.Tiesa, bažas par 2018.gada finālturnīru Krievijā paudis valsts sporta ministrs Vitālijs Mutko, izsakoties, ka viņu uztrauc stadionu celtniecības plānošanas gaita. "Termiņi jau sāk mūs spiest, bet bažas pašlaik ir par katru reģionu."Šīgada vasarā Pasaules kausa finālturnīru uzņems Brazīlija, kur ilgstoši bijušas problēmas ar stadionu celtniecību un infrastruktūras attīstīšanu. Tāpat regulāri pausts satraukums par necilvēcīgajiem apstākļiem, kādos jāstrādā turienes un no ārvalstīm iebraukušajiem celtniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi