Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Japāna vairākumā izcīna saspringtu uzvaru pret Kolumbiju

Japānas futbola izlase Pasaules kausa izcīņas finālturnīra grupu turnīrā, praktiski visu maču aizvadot vairākumā, ar rezultātu 2:1 (1:1) izcīnīja saspringtu uzvaru pret Kolumbijas izlasi.

Spēles pirmajās minūtēs Kolumbijas izlases sastāvā sarkano kartīti nopelnīja Karloss Sančes, bet vārtus ar 11 metru sitienu guva Šindži Kagava. Kolumbijas izlasē ar vienīgo precīzo sitienu izcēlās Huans Kvintero, bet japāņiem uzvaru izrāva Juja Osako.

Spēles sākums izvērtās pagalam neveiksmīgs Kolumbijai. Kādā no epizodēm pēc sitiena pa vārtiem bumbu ar roku atsita kolumbiešu pussargs Karloss Sančess, par ko tiesnesis piešķīra sarkano kartīti. 11 metru sitienu sestajā minūtē devās izpildīt Šindži Kagava, kurš savu iespēju izmantoja.

Savukārt Sančesa sarkanā kartīte pēc nospēlētām divām minūtēm un 56 sekundēm bija otrs visu laiku ātrākais noraidījums Pasaules kausa finālturnīra vēsturē. Tāpat tā bija pirmā sarkanā kartīte šī gada turnīrā.

Lai arī Kolumbija ļoti ātri nonāca iedzinējos, pirmā puslaika beigu daļā tai izdevās izlīdzināt rezultātu. Pēc noteikumu pārkāpuma kolumbiešiem radās izdevība izpildīt brīvsitienu, kuru veica Kvintero. Uzbrūkošais pussargs bumbu viltīgi sita pa zemi, raidot to zem "spēlētāju sieniņas" un 39.minūtē trāpot mērķī. Japānas vārtsargs Eidži Kavašima bumbu nofiksēja pie pašas vārtu līnijas, taču tā jau tobrīd bija pilnībā šķērsojusi līniju.

Līdz ar to Kvintero kļuva par pirmo Kolumbijas futbolistu vēsturē, kurš guvis vārtus divos finālturnīros, pirmo reizi viņam izceļoties 2014.gadā.

Otrajā puslaikā Kolumbijas izlases sastāvā laukumā nāca komandas zvaigzne Rodrigess, tomēr japāņiem izdevās panākt pārsvaru. Pēc stūra sitiena bumbu vārtos ar galvu 73.minūtē sita Juja Osako, panākot svarīgu pārsvaru, ko kolumbiešiem mača turpinājumā neizdevās sadeldēt.

Tādējādi Japāna ir kļuvusi par H apakšgrupas līderi, bet vēl šajā grupā otrdien maču aizvadīs Polija un Senegāla.

Kolumbija un Japāna savā starpā tikās arī pirms četriem gadiem, kad Pasaules kausa finālturnīrs notiks Brazīlijā, toreiz dienvidamerikāņiem uzvarot ar 4:1. Vienus vārtus tad guva Rodrigess, kurš kopā ar Radamelu Falkao ir spilgtākās Kolumbijas izlases zvaigznes.

Kolumbieši, gatavojoties turnīram, divos mačos neguva vārtus, taču arī nezaudēja, divas cīņas pēc kārtas noslēdzot ar neizšķirtu 0:0. Savukārt Japāna, pirms došanās uz Krieviju, pārbaudes mačā ar 4:2 uzvarēja Paragvaju, pārtraucot piecu neuzvarētu spēļu sēriju, kurā Uzlecošās saules zemes pārstāvjiem četras reizes nācās kapitulēt.

Kolumbija planētas meistarsacīkstēs piedalās sesto reizi, bet pirms četriem gadiem Pasaules kausā šī izlase parūpējās par pārsteigumu un aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 1:2 piekāpās mājiniecei Brazīlijai. Tieši iekļūšana labāko astoņniekā ir kolumbiešu labākais sasniegums četrgades nozīmīgākajā forumā. Komandas galvenais treneris ir Hosē Pekermans.

Tikmēr Japāna startē sestajā finālturnīrā pēc kārtas. Labākais sasniegums līdz šim viņiem ir grupu turnīra pārvarēšana 2002. un 2010.gadā. Pirms četriem gadiem Brazīlijā trīs spēlēs nācās samierināties tikai ar vienu punktu. Japānas izlasi trenē Akira Nišino, kurš par galveno treneri tika apstiprināts vien aprīlī, nomainot atlaisto bosnieti Vahidu Halilhodziču. Lai arī Halilhodziča vadībā Japāna kvalificējās Pasaules kausam, tai pārbaudes spēlēs bija pārāk vāji rezultāti, kas šo speciālistu lika atbrīvot no amata.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Kolumbijas izlases sastāvs - Davids Ospina, Joans Mohika, Oskars Muriljo, Davinsons Sančess, Santjago Ariass, Karloss Sančess, Džefersons Lerma, Hosē Iskjerdo (Karloss Baka, 70.min.), Huans Kvintero (Hamess Rodrigess, 59.min.), Huans Kvadrado (Vilmars Barrjoss, 31.min.), Radamels Falkao.

Japānas izlases sastāvs - Eidži Kavašima, Juto Nagatomo, Gens Šodži, Maja Jošida, Hiroki Sakai, Makoto Hasebe, Gaku Šibasaki (Hotaru Jamaguči, 80.min.), Takaši Inui, Šindži Kagava (Keisuke Honda, 70.min.), Genki Haraguči, Juja Osako (Šindži Okazaki, 85.min.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi