Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Karašausks: Esmu iekļuvis Kazakeviča melnajā sarakstā

Kā intervijā izdevuma Sporta Avīze novembra numurā norāda viens no Optibet Virslīgas šīs sezonas labākajiem futbolistiem Artūrs Karašausks (28), viņš iekļuvis valstsvienības jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča melnajā sarakstā, jo uz izlasi aicināts netiek. Bet vēl pirms nepilna gada futbolists apsvēris karjeras beigas un trenera aroda apgūšanu.

"Būsim atklāti, neiederos Kazakeviča taktiskajā vai kādā citā plānā. Kā jau teicu, vairāki treneri Latvijā baidās strādāt ar talantiem un tiem cilvēkiem, kuri ir emocionāli un ar savu viedokli. Uz mani var apvainoties jebkurš treneris, bet tāds ir mans viedoklis. Viennozīmīgi, es gribu spēlēt izlasē, šāds mērķis man bijis kopš bērnības. Ja Dainis izvēlējies šo ceļu, es tikai ceru, ka tas ir pareizs un izlasei dos rezultātu," atbildot uz jautājumu, kādēļ šoruden nav redzams izlases rindās, atklāj Karašausks, kuru tieši Kazakevičs 2013. gadā par režīma pārkāpumiem atskaitīja no Latvijas U-21 izlases sastāva.

"Man patīk cilvēki, kuri runā atklātu valodu, un, ja man pateiktu, ka nespēlēju izlasē konkrētu iemeslu dēļ, viss būtu pareizi. Starp Latvijas futbolistiem Virslīgā esmu līderis vārtos+piespēlēs, bet mani neaicina uz izlasi. Tātad, jā, esmu iekļuvis Kazakeviča melnajā sarakstā. Bojāju izlases mikroklimatu? Nedomāju, ka kādreiz to esmu darījis. Katrā komandā būs cilvēks, kurš mīl pajokot un uz kuru skatīsies ar domu "Kā viņš man apnicis ar saviem jokiem!" Jā, nebūšu patīkams katram cilvēkam, bet tas ir normāli. Tas ir kolektīvs! Vienīgi žēl, ka cilvēkam, kurš iepriekšējos divus gadus regulāri spēlējis izlasē, pat nepiezvana. Tas man nav saprotams. Varēja vismaz pateikt, ka izlasē neiederos. Tas pats bija ar Starkovu – nevarēja piezvanīt un izskaidrot situāciju."

Futbolists intervijā arīdzan atklāti pastāstīja par brīdi pērnā gada beigās, kad apsvēris iespēju karjeru iemainīt pret trenera aroda apgūšanu.

"Pirms gada man tiešām bija domas, ka futbols varbūt nav visa dzīve. Esmu izdarījis visu, ko varēju, un viss, pietiek! Pagājušā gada decembrī apsvēru sākt mācīties par treneri, jo uzskatu, ka varu par to kļūt, kaut gan apzinos, ka būs daudz jāstrādā, ja vēlos būt labs speciālists. Pagājusī sezona man bija slikta, un zināju, ka Riga komandā vairs neatgriezīšos, bet RFS klubā netikšu, jo iepriekš diez ko labi nešķīrāmies. Sanāca pievienoties Liepājai, un šī labā sezona man atgriež spēku un pārliecību, ka vēl varu. Tas viss ir trenera ticībā. Ja atnāks cits, varbūt viņš man neuzticēsies, un ko tad? Arvien vairāk domāju par pievēršanos trenera jomai."

Karašausks pieaugušo izlasē aizvadījis 25 spēles un guvis vienus vārtus. 

Plašu interviju ar Karašausku par spēlēšanu Liepājā, ārzemju klubos, attiecībām ar treneriem un izlasi lasiet novembra izdevumā Sporta Avīze!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi