Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Katalonijas protestu dēļ atcelts Barselonā paredzētais El Clasico mačs

Katalonijas protestu dēļ atcelts nākamsestdien Barselonā paredzētais El Clasico duelis starp Barcelona un Madrides Real vienībām, lēmusi Spānijas Karaliskā futbola federācija (RFEF).

Abām komandām slavenais derbijs bija jāaizvada 26.oktobrī Barselonas kluba mājvietā Camp Nou. Spānijas grandiem līdz pirmdienas rītam jāvienojas par spēles norisi citā datumā.

"Ja vienošanās netiks panākta, sacensību komiteja būs atbildīga par datuma nozīmēšanu," teikts RFEF paziņojumā.

Šobrīd tiek apsvērti divi datumi - trešdiena, 18.decembris, kas citas Spānijas komandas piedalās Karaļa kausa izcīņā, vai sestdiena, 7.decembris.

Čempionāta rīkotāja La Liga piedāvāja maču pārcelt uz Real stadionu Santiago Bernabeu, bet neviena no komandām neizrādīja interesi mainīt spēles norises vietu.

Slavenajam el clasico duelim bija jābūt Barcelona pirmajai mājas spēlei pēc tam, kad Spānijas Augstākā tiesa pirmdien piesprieda 13 gadu cietumsodu bijušajam Katalonijas vicepremjeram Urialam Džunkerasam. Barcelona klubs pirmdien oficiālā paziņojumā pauda, ka "cietumsodi nav risinājums".

Šajā nedēļas nogalē Barcelona viesosies pie Eibar komandas, uz nepilnus 600 kilometrus attālo Eibaru dodoties ar autobusu, lai izvairītos no demonstrācijām lidostā.

Jau vēstīts, ka Spānijas Augstākā tiesa pirmdien piesprieda 13 gadu cietumsodu Džunkerasam, atzīstot viņu par vainīgu musināšanā uz dumpi un valsts līdzekļu izšķērdēšanā. 

Vēl trim katalāņu separātistu līderiem, kas stājās tiesas priekšā saistībā ar neatkarības referenduma sarīkošanu 2017.gadā, piespriesti 12 gadu ilgi cietumsodi, bet pieciem citiem apsūdzētajiem - nedaudz īsāki cietumsodi.

Pēc sprieduma pasludināšanas Katalonijā jau vairākas dienas notiek protesti, kas dažkārt pārauguši sadursmēs ar policiju. Vairāki cilvēki ievainoti.

Separātistu līderi mudinājuši nepieļaut vardarbību un aicinājuši protestu paust miermīlīgā formā.

Katalāņu neatkarības jautājums pēc Augstākās tiesas lēmuma nonācis politisko debašu krustugunīs pirms 10.novembrī gaidāmajām Spānijas parlamenta vēlēšanām, kas būs ceturtās četru gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi