Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Krievijas futbolisti negaidīti pārliecinoši apspēlē Ēģipti ar Salāhu priekšgalā

Sacensību saimniece Krievijas futbola izlase otrdien Pasaules kausa A apakšgrupas mačā Sanktpēterburgā ar 3:1 (0:0) pieveica Ēģipti, kuras rindās pirmo spēli turnīrā aizvadīja superzvaigzne Mohameds Salāhs.

Krievijas valstsvienības rindās vārtus iesita Deniss Čeriševs un Artjoms Dzjuba, kamēr ēģiptietis Ahmeds Fathi bumbu raidīja savos vārtos. Savukārt Ēģiptes izlasē goda vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Salāhs.

Mačs sākās bez bīstamām vārtu gūšanas iespējām, tomēr pamazām iniciatīva pārgāja Krievijas valstsvienības pusē, kas centās radīt spiedienu pie ēģiptiešu vārtiem. Tiesa, tas nebija sekmīgs. Pirmais puslaiks likumsakarīgi noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, tomēr viss mainījās spēles otrajā pusē.

Jau pašā otrā puslaika sākumā krievi radīja bīstamu pretuzbrukumu, bet ne pārāk veiksmīgu sitienu veica Romāns Zobņins, taču bumba, atsitusies pret Fathi, 47.minūtē atrada ceļu vārtos, ļaujot mājiniekiem atklāt rezultātu. Līdz ar to šajā Pasaules kausā bijuši jau pieci vārtu guvumi savos vārtos, kas jau tagad ir otrais lielākais skaits - 1998.gadā Francijā notikušajās planētas meistarsacīkstēs futbolisti bumbu savos vārtos raidīja sešas reizes.

Pēc rezultāta atklāšanas Krievijas futbolisti neapstājās, un 59.minūtē lielisku partnera piespēli soda laukumā izmantoja Čeriševs, gūdams jau savus trešos vārtus turnīrā, bet tikai pēc trim minūtēm Dzjuba panāca jau 3:0. Lai arī mājinieki atradās pārliecinošā vadībā, līdzjutēju atbalstīti, viņi turpināja domāt par ēģiptiešu vārtu iekarošanu. Tiesa, tas nevainagojās panākumiem, turklāt 72.minūtē strīdīgā epizodē noteikumi tika pārkāpti pret Salāhu. Lai arī tiesnesis vilcinājās ar lēmuma pieņemšanu, soģis tomēr piešķīra 11 metru soda sitienu, ko pēcāk pārliecinoši realizēja Salāhs.

Mača beigās Ēģiptes futbolisti centās radīt spiedienu uz Krievijas vārtiem, tomēr reālu vārtu gūšanas iespēju pietrūka, turklāt arī pie Salāha bumba nenonāca diez ko bieži. Noslēgumā ēģiptieši bija spiesti piedzīvot diezgan pārliecinošu zaudējumu.

Krievija turnīru ceturtdien sāka ar graujošu uzvaru 5:0 pār Saūda Arābiju, kamēr Ēģipte piektdien cieta neveiksmi 0:1 pret Urugvaju, kas uzvaras vārtus iesita vien spēles 89.minūtē.

Vēl A apakšgrupas otrajā kārtā trešdien Urugvaja tiksies ar Saūda Arābiju, šim mačam notiekot Rostovā pie Donas.

Tādējādi Krievija ar divās spēlēs izcīnītiem sešiem punktiem atrodas A grupas vadībā un ir ļoti tuvu iekļūšanai izslēgšanas turnīrā, kamēr trīs punkti vienīgajā mačā ir Urugvajai. Tikmēr bez punktiem ir Saūda Arābija un Ēģipte.

Krievijas izlases rindās pirmajā mačā ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Čeriševs, kurš pirmajā mačā laukumā devās uz maiņu. Savukārt Ēģiptes izlasei malā palika rezultatīvais uzbrucējs Salāhs. Viņš kopš 26.maija ārstēja pleca savainojumu, ko "Liverpool" spēlētājs guva UEFA Čempionu līgas finālā pret Madrides "Real".

Abas komandas oficiālos mačos pēdējos gados savā starpā nebija tikušās.

Pasaules kausa finālturnīra saimniece Krievija šāda līmeņa turnīros līdz šim startējusi trīs reizes, taču ne reizi nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā, 1994., 2002. un 2014.gadā dalību noslēdzot jau pēc apakšgrupu cīņām. Pirms četriem gadiem Krievija palika bez uzvarām, divus mačos noslēdzot neizšķirti, taču ar to bija maz astotdaļfināla sasniegšanai, tomēr tagad mājinieki galvenā trenera Staņislava Čerčesova vadībā cer uz ko vairāk.

Tikmēr Ēģipte Pasaules kausa finālturnīrā piedalās trešo reizi, debiju piedzīvojot 1934.gadā, bet otro reizi spēlējot 1990.gadā. Ēģipte līdz šim šajos turnīros pie uzvarām atsevišķās spēlēs nav tikusi.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Krievijas izlases sastāvs: Igors Akinfejevs, Māriu Fernāndešs, Iļja Kutepovs, Sergejs Ignaševičs, Deniss Čeriševs (Dalers Kuzjajevs, 74.min.), Jurijs Gazinskis, Romāns Zobņins, Aleksandrs Golovins, Jurijs Žirkovs (Fjodors Kudrjašovs, 86.min.), Aleksandrs Samedovs, Artjoms Dzjuba (Fjodors Smolovs, 79.min.).

Ēģiptes izlases sastāvs: Mohameds El Šenavi, Ali Gabrs, Ahmeds Hegazi, Ahmeds Fathi, Tareks Hameds, Marvans Mohsens (Mahmuds Kahraba, 82.min.), Mohameds Salāhs, Mohameds Abdels Šafi, Mohameds Elneni (Amrs Varda, 64.min.), Abdallahs Saīds, Trezegē (Ramadans Sobhi, 68.min.).

 

Top komentāri

Kā tā
K
Kur tad Tūdalistānas Karaliskā Jenotu Izlase?
sūds ar Krieviju
s
Viņi noteikti krāpjas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi