Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Laizāns: Paharam vēl vajadzīgs laiks izlases vadīšanā

Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam vēl nepieciešams dot laiku, lai viņš varētu realizēt visas savas iestrādnes, uzskata pieredzējušais pussargs Jurijs Laizāns.

Pasaules kausa kvalifikācijas cikla noslēdzošajā mačā Latvija otrdien panāca neizšķirtu 2:2 pret Slovākiju.  

"Sākums pret Slovākiju padevās ne visai, taču parādījām raksturu - otrais puslaiks bija labs," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Laizāns. "Pahars puslaika pārtraukumā bija nikns. Pirms spēles uzdevums bija spēlēt cieši aizsardzībā un neielaist no standartsituācijām, tomēr viņi tieši abus vārtus iesita pēc stūra sitieniem. Otrajā puslaikā izgājām laukumā ar cerību atspēlēties un spiest viņus."

"Vēlējāmies iesist ātrus vārtus, lai būtu cerība gūt otros, un tieši tā arī sanāca," stāstīja Laizāns. "Otrajā puslaikā puiši sāka spēlēt daudz drošāk, turklāt dažiem spēlētājiem tā bija debija izlases sastāvā. Varbūt pirmajā puslaikā viņiem daudz kas nesanāca, bet otrajā puslaikā viņi jau bija iespēlējušies."

Pieredzējušais pussargs stāstīja, ka debitantiem pamatsastāvā, piemēram, Eduardam Višņakovam, daudz kas padevies, daudz kas arī nē, tomēr slovāku aizsargus viņš nepārtraukti turējis sasprindzinājumā.

34 gadus vecais Laizāns pēc ilga pārtraukuma Latvijas izlasē atgriezās augustā, kad valstsvienības vadību bija tikko pārņēmis Pahars.

"Šobrīd par savu nākotni izlasē nedomāju, lai par to domā treneris. Ja būšu vajadzīgs, spēlēšu. Ja nē, tad nē," Laizāns vēl ir apņēmības pilns turpināt karjeru.

"Paharam vēl vajadzīgs laiks, lai izlasē ko kardināli izmainītu. Varbūt nāks daudzi jauni spēlētāji, jo process ir tikai sācies. Taču galvenais ir rezultāts. Būs rezultāts, būs viss kārtībā," stāstīja pussargs, kurš šobrīd ir spēļu ziņā pieredzējušākais Latvijas izlases futbolists.

Kā ziņots, kvalifikācijas cikla apakšgrupas noslēgumā Latvija ieņēma piekto vietu, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļuva deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi