Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ļašenko: Indriksons dara visu, lai vēlēšanās uzvarētu Gorkšs

Pašreizējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons dara visu, lai LFF prezidenta vēlēšanās uzvarētu Kaspars Gorkšs, uzskata viens no amata kandidātiem Vadims Ļašenko.

Viens no trim Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidātiem Gorkšs vērsies Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA) par iespējamiem pārkāpumiem Ļašenko priekšvēlēšanu kampaņā.

Šādu informāciju Goršs pauda otrdien notiekošajā preses konferencē.

"Neesmu noskatījies Gorkša preses konferenci, bet esmu informēts par tās saturu," intervijā aģentūrai LETA izteicās Ļašenko. "Tuvākajā laikā mans advokāts publiski informēs, ka nekādi ētiskie pārkāpumi manā priekšvēlēšanu kampaņā nav bijuši. Pats esmu UEFA delegāts un zinu, kā notiek šie procesi. Mums pēc likuma viss ir kārtībā."

Gorkšs arī izteicās, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas bukmeikeru uzņēmums Optibet apsolījis LFF finansiālus labumus 100 000 eiro apmērā, ja piektdien gaidāmajā LFF ārkārtas kongresā par federācijas prezidentu kļūs Ļašenko.

Pats Ļašenko gan šādu informāciju neapstiprina, sakot, ka ir ticies ne tikai ar Optibet, bet arī dažādiem citiem uzņēmumiem, kuri gatavi būt sponsori LFF. "Ir partneri, kuri sūtīja vēstules LFF, ka ir gatavi palīdzēt finansiāli, taču ne tikai manas uzvaras gadījumā. Arī citu kandidātu ievēlēšanas gadījumā viņi noteikti, ka var sadarboties."

Vienu dienu pirms LFF kongresa Ļašenko rīkos diskusiju Futbola sarunas, kurās piedalīsies vairāki federācijas darbinieki un kur biedriem tiks atmaksāti ceļa izdevumi un naktsmājas. Tieši Gorkšs vairākkārt izteicies, ka, pēc viņa domām, vienu dienu pirms kongresa šādu pasākumu rīkot ir neētiski.

"Piemēram, UEFA un FIFA dienu pirms saviem ikgadējiem kongresiem aicina biedrus, lai parunātu par aktuālajām lietām futbolā. Tā ir starptautiska prakse. Tas ir ērti, jo notiek vienu dienu pirms kongresa un kandidāti var izteikties, kā arī tieši kongresā dienu vēlāk pieņemt svarīgākos lēmumus," Futbola sarunu jautājumu komentēja Ļašenko. "Tas ir tikai loģisks ceļš. Esmu par to, lai apvienotu visus biedrus un turpinātu attīstīt futbolu."

Ļašenko ir pārliecināts, ka pašreizējais amata kandidāts Guntis Indriksons dara visu, lai Gorkšs kļūtu par prezidentu. "Esmu dzirdējis, ka Indriksons zvana biedriem, stāstot, lai tie atbalsta Gorkšu. Kad izlēmu kandidēt uz šo amatu, man pašam bija tikšanās ar Indriksonu un viņš teica, ka, viņaprāt, galvenais kandidāts ir Gorkšs. Pēc manām domām, Indriksons dara visu, lai vēlēšanās uzvarētu Gorkšs."

Jau ziņots, ka Indriksons labprātīgi nolēmis atkāpties no sava amata, ko ieņem jau kopš 1996. gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās aizpērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija kādreizējais organizācijas preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš un esošais prezidents saņēma pārliecinoši vairāk balsu.

Uz LFF prezidenta krēslu bez Ļašenko un Gorkša pretendē arī sporta kluba Cēsis prezidents Kļaviņš.

Top komentāri

Bufons
B
Man Indriksons nezvana,un nelūdz. Bet viennozīmīgi es atbalstu Gorkšu,cilvēku kas ir ar futbolu uz Tu. Bet who the f..ck is Ļašenko???
Neslāvs
N
Vai migrantu atvasei ar migrantu uzvārdu, akcentu un uzskatiem ir vieta Latvijas futbola vadībā? Laid mūs tur laimē diet , MŪS Latvijā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi