Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas futbola izlase FIFA rangā noslīd jau uz rekordzemo 148.vietu

Deviņu zaudējumu sērijā esošā Latvijas vīriešu futbola valstsvienība jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi vēl 17 pozīcijas un tagad ieņem tikai 148.vietu.

Tik zemu Latvijas izlase FIFA rangā vēl nekad nav bijusi, turklāt iepriekšējais antirekords tika sasniegts vien pirms mēneša, kas līdz ar to tagad ievērojami "uzlabots".

Tāpat Latvijas izlase no savām 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pretiniecēm rangā tagad atrodas viszemāk, jo jau iepriekš to bija apsteigusi pat Andora.

Pirms nepilnām divām nedēļām Latvijas izlase aizvadīja divas spēles 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, vispirms viesos ar 1:3 zaudējot Ungārijai, bet mājās ar 0:3 atzīstot Šveices pārākumu. Latvijas izlase jau deviņos mačos pēc kārtas ir piedzīvojusi neveiksmi, bet pirms tam garākā bija septiņu zaudējumu sērija pirms desmit gadiem.

Pēdējo reizi Latvija uzvarēja pērn septembrī, kad 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja Andoru, gada laikā rangā zaudējot 53 pozīcijas.

Iepriekšējais Latvijas izlases antirekords tika sasniegts pirms mēneša. Aprīlī valstsvienība pēc zaudējumiem Šveicei un Gruzijai atkāpās uz ranga 124.vietu, bet jūlijā bija jau 130.vietā. Pēc aprīļa spēlēm komandas galvenā trenera amatu atstāja Marians Pahars, kura vietā tagad strādā Aleksandrs Starkovs.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Latvijas kontā ir 182 punkti, kas ir par 60 mazāk nekā pirms mēneša.

Tieši pirms gada pērn septembrī Latvijas izlase rangā atradās vēl 95.vietā.

Tikmēr par FIFA ranga līderi atkal kļuvusi pašreizējā pasaules čempione Vācija, kura uz mēnesi bija noslīdējusi uz otro pozīciju, taču tagad atkal apsteigusi Brazīliju. Tikmēr uz trešo vietu no sestās pakāpusies Eiropas čempione Portugāle, kura apsteigusi Argentīnu, piektā tagad ir Beļģija, kas tika augstāk par četrām pozīcijām, bet sestā Polija, kamēr Šveice rangā zaudējusi trīs vietas un ir septītā.

Uz astoto vietu pakāpusies Francija, kura pirms tam noslēdza desmitnieku, bet divas pozīcijas zemāk nu ir Čīle un Kolumbija, ieņemot attiecīgi devīto un desmito vietu.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas jau minētās Portugāle un Šveice. Vēl Ungārija ir 59.vietā, noslīdot trīs pozīcijas zemāk.

Fēru salas ir noslīdējušas četras pozīcijas zemāk uz 94.vietu, bet Andora rangā tagad ir 145.vietā, zaudējot 15 pozīcijas.

Tikmēr Igaunija pasaules rangā veikusi 14 vietu kāpumu uz 84.pozīciju, kamēr Lietuva zaudējusi 21 vietu un ir 120.pozīcijā.

Mēneša laikā lielāko kāpumu veikusi Kaboverdes izlase, kura nu ir 67.vietā, lai gan pirms mēneša bija 114.pozīcijā, kamēr lielākais kritums rangā bijis Gvatemalai, noslīdot par 31 pozīciju zemāk uz 131.vietu.

Top komentāri

a13
a
Cik vēl ir vietu kur krist?
haha
h
Izskatās, laiks nomainīt federācijas vadību. Kā hokejā. Tiklīdz nomainīja IHF priekšniekus, uzreiz hokejs jūt izaugsmi... :-):-)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi