Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas futbola izlase FIFA rangā pakāpjas par trim vietām

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, pakāpusies par trim pozīcijām un šobrīd ieņem 134. vietu.

Neraugoties uz Latvijas futbolistu blāvo sniegumu pēdējās spēlēs, izlase pasaules rangā no 137. vietas pakāpusies uz 134. pozīciju, pateicoties Tanzānijas un Nikaragvas izlašu lielajam kritumam.

Jaunajā rangā Latvijas izlasei aizvien ir 1086 punkti, jo tikpat bija arī iepriekšējā vietu sadalījumā. Latvijas futbolisti pie uzvaras nav tikuši jau 12 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2. jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017. gada 10. oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Valstsvienībai pašlaik ir arī četru zaudējumu sērija, bet jau šī gada rudenī un ziemā tiks aizvadītas sešas 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, kurās atkārtoti būs jātiekas ar Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Izraēlas, Slovēnijas izlasēm, bet pirmo reizi nāksies cīnīties ar Austrijas valstsvienību, pret kuru paredzētas divas spēles.

Tikmēr dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā pakāpušies par divām pozīcijām, ar 1101 punktu ieņemot 130. vietu, bet Igaunijas izlase no 99. vietas atkāpusies uz 100. pozīciju, saglabājot to pašu punktu skaitu - 1228.

Savukārt no pretiniecēm 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā visaugstāk ir Polija (dalīta 20.vieta), kam seko Austrija (27.), Slovēnija (63.), Ziemeļmaķedonija (71.) un Izraēla (84.).

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju joprojām ieņem pagājušā gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, kas apsteidz neseno Dienvidamerikas futbola izlašu turnīra Copa America uzvarētāju Brazīlijas izlasi. Abas valstsvienības šķir tikai 20 punkti, kamēr planētas čempione Francija par nieka astoņiem punktiem zaudēja pozīciju, ierindojoties trešajā vietā.

Ceturto vietu saglabājusi Anglijas izlase, bet Urugvaja pēc lieliskā snieguma Copa America turnīrā pakāpusies par trim vietām, sasniedzot augsto piekto vietu, kamēr labāko sešinieku noslēdza Portugāle, kas zaudējusi vienu pozīciju.

Tāpat vienu ranga vietu zaudēja Horvātija, kas ieņem septīto vietu, astotā, atpaliekot par trim punktiem, ir Kolumbija, savukārt titulētā Spānijas izlase zaudējusi divas vietas un ir devītā, kamēr desmitnieku noslēdz Argentīna, kas no labāko desmita izstūmusi Šveices valstsvienību.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 19. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi