Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Latvijas futbola klubi Eiropas kausos pret trīs valstu grandiem

Tradīcijām un panākumiem bagāti pretinieki būs Latvijas futbola klubiem Eiropas kausu kvalifikācijas turnīru otrajā kārtā. Latvijas čempionvienība FK Ventspils trešdien Norvēģijā sāks cīņas Eiropas prestižākajā klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā, bet nākamajā dienā līmeni zemākajā UEFA Eiropas līgā spēlēs Skonto un Liepājas metalurgs.

FK Ventspils ir līdz šim vienīgais Latvijas klubs, kurš sasniedzis grupu turnīru kādā no Eiropas kausiem. Pirms divām sezonām ventspilnieki līdz pēdējam brīdim cīnījās par vietu Čempionu līgas pamatturnīrā, bet pēc zaudējuma play-off stadijā Šveices Zurich nokļuva Eiropas līgas grupu turnīrā. Līdzīgu scenāriju kurzemniekiem šogad gan būs grūti atkārtot. Gan tāpēc, ka pašu sniegums virslīgā ir nevienmērīgs, gan tāpēc, ka izloze nav saudzējusi. Toreiz otrajā no četrām kvalifikācijas kārtām bija jācīnās ar Luksemburgas čempionu Dudelange, bet šoreiz pretī stāsies krietni spēcīgākais Norvēģijas labākais klubs FK Molde. Pirmā cīņa trešdien pulksten 21.45 Norvēģijā.

Interesanti, ka Molde arī iepriekšējās divas kampaņas eirokausos sāka pret Latvijas komandām. 2006. gadā UEFA kausa kvalifikācijā Molde divu spēļu summā ar 2-1 pārspēja Skonto, bet 2010. gadā jau Eiropas līgas atlasē, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, pieveica FK Jelgava (2-2). Pagājušajā sezonā kluba simtgade tika atzīmēta ar pirmā Norvēģijas čempionu titula iegūšanu. Jauno sezonu Norvēģijas futbola leģendas Ūles Gunnara Sulšēra vadītā komanda sākusi viļņveidīgi, taču pēc 15 kārtām ieņem otro vietu valsts čempionātā. Arī FK Ventspils pēc kluba prezidenta pāragrās aiziešanas mūžībā, trenera maiņas un ievērojamām izmaiņām sastāvā virslīgā cīnās kā pa celmiem, pēc 18 kārtām ieņemot trešo vietu.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas spēlē Liepājā redzēsim vienu no slavenākajiem poļu klubiem Varšavas Legia, kas spožākajās sezonās ar panākumiem spēlējis arī Čempionu līgā. Latvijas čempionāta vicelīderi Skonto devušies uz Splitu, kur mērosies spēkiem ar Horvātijas futbola talantu kalvi Hajduk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi