Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas futbolisti cīnās neizšķirti Maltā

Latvijas vīriešu futbola izlase svētdien UEFA Nāciju līgas D pirmās grupas otrajā duelī viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Maltu.

Vienīgos vārtus Latvija guva pirmajā puslaikā, kad pretinieku futbolists ieraidīja bumbu savā "cietoksnī".

Mača sākumā aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki, kuri spēles septītajā minūtē norībināja Latvijas izlases vārtu stabu. Soda laukumā bumbu nesadalot diviem Latvijas futbolistiem, bīstamu sitienu izdarīja Raiens Kamendzuli. Vēl piecas minūtes vēlāk spēlē iesaistījās arī Pāvels Šteinbors, taču pirms tam tika fiksēta aizmugure.

Mača 14.minūtē pēc Jāņa Ikaunieka piespēles soda laukumā pa vārtiem uzsita Artūrs Zjuzins, taču arī pretinieku vārtsargs bija savā vietā. Tiesa, minūti vēlāk Džozefs Mbongs apspēlēja Raivi Jurkovski un vārtu priekšā piespēlēja Kīrienam Nvoko - Maltas futbolists bez Latvijas centra aizsargu pretestības raidīja bumbu mērķī.

Spēles 24.minūtē pretinieku vārtsarga modrību pārbaudīja arī Andrejs Cigaņiks. Nākamajā minūtē pēc stūra sitiena bumba no Kaspara Dubras trāpīja pa maltiešu futbolistu Metjū Giljomēru un ielidoja vārtos - 1:1. 

Par nākamo bīstamo epizodi pie Maltas vārtiem parūpējās debitants Raimonds Krollis, kurš 38.minūtē no tuvas distances uzsita bumbu virsū vārtsargam. Mājinieki atbildēja ar pretuzbrukumu, bumbu ar pirkstu galiem atvairot Šteinboram.

Otrais puslaiks sākās ar pāris pusmomentiem pie Maltas vārtiem un asu cīņu starp abu komandu spēlētājiem. Mača 62.minūtē spēlē iesaistījās Dāvis Ikaunieks, kurš nomainīja Krolli, bet piecas minūtes vēlāk savainoto Robertu Savaļnieku nomainīja Ritvars Rugins.

Spēles priekšpēdējā desmitminūtē Malta parūpējās par vēl pāris bīstamiem momentiem pie viesu vārtiem. Latvijai 83.minūtē bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Jāņa Ikaunieka soda sitienā iegrieztā bumba nonāca vārtsargam tieši rokās. Nākamajā uzbrukumā no aptuveni 11 metriem vārtsargam virsū uzsita Cigaņiks.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Zjuzinu nomainīja Krišs Kārkliņš, kurš kļuva par Latvijas izlases otro debitantu šajā spēlē. Mača noslēdzošajās minūtēs nebija būtisku pavērsienu, kas lauztu cīņas gaitu, un spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Dueli tiesāja francūziete Stefānija Frapārta, kura pērn pārraudzīja sieviešu Pasaules kausa finālu, kā arī bija galvenā soģe UEFA Superkausa mačā.

Svētdien šīs pašas grupas spēlē Andora viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Fēru salas, vienīgos vārtus gūstot Klēmintam Olsenam.

D līgas pirmajā grupā pēc divām spēlēm līdere ar sešiem punktiem ir Fēru salu izlase, tālāk ar diviem punktiem seko Latvija, bet pa punktam ir Maltai un Andorai.

Latvijas valstsvienība Nāciju līgas D pirmās grupas pirmajā mačā ceturtdien stadionā "Daugava" spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, kamēr Malta savā pirmajā turnīra mačā ar 2:3 pašā spēles izskaņā kapitulēja Fēru salām.

Malta uzvaras garšu nav jutusi pēdējās 11 spēlēs, kamēr latvieši pērn 19.novembrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 1:0 uzveica Austriju.

Abas izlases iepriekš savā starpā tikās 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad abās spēlēs ar 2:0 uzvarēja Latvija. Deviņdesmitajos gados divās no trim savstarpējām spēlēm uzvarēja Malta.

Latvijas izlasei pēdējās 11 spēlēs izdevies gūt vien trīs vārtus, kamēr maltieši šādā pašā laika sprīdī izcēlušies četras reizes. Zīmīgi, ka pēdējās astoņās no 11 spēlēm Malta palikusi "sausā".

Latvija FIFA rangā ieņem 137.vietu, bet Malta atrodama 184.pozīcijā.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlasei šajā mačā nevarēs palīdzēt Vladislavs Gutkovskis, kurš spēlē pret Andoru atbildēja uz pretinieka spēlētāja provokāciju, kā rezultātā saņēma sarkano kartīti. 

Tāpat uzbrukuma līnijā nevarēja redzēt Šveicē spēlējošo Robertu Uldriķi, jo viņa komanda "Sion" nedeva atļauju futbolistam doties uz Maltu. Traumu turpināja dziedēt Dāvis Ikaunieks, kura spēlēšana svētdien bija zem jautājuma zīmes.

Uzbrucēju deficīta dēļ Kazakevičs pirmo reizi uz izlasi izsauca 18 gadus veco Krolli, kuram šajās septembra dienās bija plānota debija U-21 izlasē. 

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Otrā spēle Nāciju līgā septembrī būs arī pēdējā Latvijas valstsvienībai, bet 7.oktobrī plānots pārbaudes mačs ar Melnkalnes izlasi. Trīs dienas vēlāk jau Nāciju līgā izbraukumā jātiekas ar Fēru salām, bet 13.oktobrī Latvijā viesosies Maltas izlase.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlē pret Maltu:

Pāvels Šteinbors, Raivis Jurkovskis, Kaspars Dubra, Antonijs Černomordijs, Roberts Savaļnieks (Ritvars Rugins, 67.min.), Eduards Emsis, Artūrs Zjuzins (Krišs Kārkliņš, 86.min.), Andrejs Cigaņiks, Alvis Jaunzems, Jānis Ikaunieks, Raimonds Krollis (Dāvis Ikaunieks, 62.min.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi