Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas futbolistiem jānotic saviem spēkiem, uzsver Verpakovskis

Ja Latvijas futbola izlases spēlētāji noticēs savām spējām un būs psiholoģiski labi sagatavojušies, komandai ir pa spēkam sarūpēt pārsteigumu pirmdien Rīgā gaidāmajā mačā pret Turcijas valstsvienību, uzskata Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais futbolists Māris Verpakovskis.Abas komandas 2016.

gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Skonto stadionā tiksies plkst.21.45. Šī abām valstsvienībām būs principiāla spēle, jo tās ne tikai atrodas viena otrai blakus turnīra tabulā, bet vēl 2003.gadā Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs sensacionāli divu maču summā pieveica potenciālo pāra favorīti Turciju, nodrošinot sev vietu 2004.gada finālturnīrā Portugālē."Turcijas izlase Rīgā ir ieradusies kā ievainots zvērs. Viņu muguras ir atspiestas pret sienu, tāpēc komanda darīs visu iespējamo, lai situāciju mainītu. Tomēr mūsu puiši ir spējīgi atstāt sestdien piedzīvoto zaudējumu pret Islandi sev aiz muguras," Verpakovska teikto citē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). "Spēlētājiem ir sev jātic un jābūt psiholoģiski gataviem. Tieši mentālais piegājiens būs svarīgākais. Tā tas bija arī 2003.gadā. Neviens mums neticēja, bet mēs sarūpējām sensāciju.""Turcijas izlase ļoti ambiciozi un agresīvi dodas uzbrukumos. Šādas pašas kvalitātes ir jānodemonstrē arī Valērijam Šabalam," mājinieku uzbrukuma līnijas līderi gaidāmajā mačā pieminēja Verpakovskis. "No saviem pretiniekiem nav jābaidās.""Šaubos, ka šajā mačā redzēsim 10 000 lielu skatītāju pūli, kāds Rīgā bija 2003.gadā, taču fanu būs diezgan. Latvijas izlase bez savu līdzjutēju atbalsta Turciju neuzvarēs," izcēlis cits bijušais Latvijas izlases spēlētājs Imants Bleidelis. "Toreiz pirms pārspēļu izlozes neviens nevēlējās sev pretim dabūt Turciju, taču mums bija vienalga. Mēs bijām gatavi izaicinājumam, un tāpat ir jābūt arī tagadējiem spēlētājiem. Kāpēc lai viņi no turkiem baidītos? Ņemot vērā zaudējumus pirmajās divās cikla spēlēs, tieši Turcijai jābūt tai komandai, kas nervozēs."Tāpat Bleidelis izcēlis Latvijas izlases galveno treneri Marianu Paharu, sakot, ka viņš ir ļoti talantīgs jaunās paaudzes treneris. "Viņš ir tieši tas, kas šai komandai nepieciešams. Viņa degsme un enerģija var spēlētājus iedvesmot."Jau vēstīts, ka abas komandas iepriekšējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles aizvadīja piektdien. Latvija savā laukumā mazākumā ar 0:3 piekāpās Islandei, bet Turcija ar 1:2 savās mājās atzina Čehijas pārspēku.Pēc divām kārtām A grupā pa sešiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, pa vienam punktam ir Latvijai un Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Turcija.Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi