Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-21 futbolisti nenosargā pārsvaru un piekāpjas Anglijai

Latvijas U-21 futbola izlase otrdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas D apakšgrupas spēlē savās mājās pēc kvalitatīva spēles sākuma ar 1:2 (1:1) piekāpās spēcīgajai Anglijas izlasei. Vienīgos vārtus Latvijas izlases rindās guva Andris Raivis Jurkovskis, kurš atklāja spēles rezultātu, kamēr Anglijas vienības sastāvā ar precīziem sitieniem izcēlās Tamijs Eibrehems un Meisons Mounts.

Latvija labi uzsāka spēli, izveidojot dažus uzbrukumus, taču tos neizdevās pārvērst vārtu guvumos. Iespējas bija arī angļiem, taču bīstamākā izdevība pirmo 25 minūšu laikā bija Mārtiņam Ķiguram, kurš izmantoja angļu nesaprašanos aizsardzībā un aizskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, tomēr viesu aizsargs viņu noķēra un neļāva izpildīt veiksmīgu sitienu pa vārtiem.

Mājinieki demonstrēja atzīstamu sniegumu, un kādā no epizodēm sekoja pretuzbrukums, kurā soda laukumā ielauzās Jurkovskis, viņam tiekot garām diviem pretinieku aizsargiem un 28. minūtē raidot bumbu tīklā. Pēc šāda sākuma angļi sāka demonstrēt labāku sniegumu un Eibrehems 40. minūtē pēc asa centrējuma ar galvu bumbu pāradresēja Latvijas izlases vārtos.

Otrajā puslaikā Latvijas izlases cerības samazināja Mounts, jo pēc ne tās veiksmīgākās mājinieku spēles aizsardzībā viņš visai brīvi saņēma bumbu soda laukumā un 73. minūtē precīzi to sita tālajā stūrī. Latvijas komandai turpinājumā nepietika spēka rādīt līdzvērtīgu sniegumu, un rezultātā tika piedzīvota neveiksme.

Anglijas valstsvienības sastāvā pamatsastāvā izgāja deviņi futbolisti, kuri ir debitējuši Anglijas premjerlīgā un kopumā šajā turnīrā nospēlējuši 160 minūtes.

"Domāju, ka varējām izdarīt vairāk," pēc mača Latvijas Futbola federācijai (LFF) sacīja vārtsargs Kristaps Zommers. "Šobrīd palikusi neliela vilšanās sajūta, jo bijām spējīgi cīnīties par punktiem. Diemžēl neizmantojām savas iespējas, bet angļi savas izdevības spēja realizēt. Domāju, ka kopumā mums šī spēle nāks par labu, lai pienācīgi sagatavotos atlikušajām divām spēlēm šajā ciklā, kuras centīsimies labi aizvadīt."

Pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 0:3.

Angļi līdz šim astoņās spēlēs guvusi sešas uzvaras un divreiz spēlējuši neizšķirti, kā arī ir vienīgā komanda šajā grupā, kas nav izjutusi zaudējumu rūgtumu, kamēr Latvijai tikpat dueļos ir trīs neizšķirti un pieci zaudējumi.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas cikla ievadā pagājušā gada jūnijā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet trīs mēnešus vēlāk cīnījās 1:1 pret Ukrainu, kā arī ar 0:3 zaudēja Anglijai. Oktobrī Latvijas jaunie futbolisti viesos ar 0:3 zaudēja nīderlandiešiem un ar 0:2 piekāpās skotiem, ar kuriem mēnesi vēlāk cīnījās neizšķirti 1:1, tikai kompensācijas laikā strīdīgas pendeles dēļ izlaižot uzvaru. Savukārt pagājušajā nedēļā saspringtā spēlē ar 2:3 tika atzīts ukraiņu pārākums.

Abus pirmos vārtus kvalifikācijā Latvijai sarūpēja Roberts Uldriķis, kurš veiksmīgi izcīnījis vietu pieaugušo izlasē un šoruden U-21 valstsvienībai nepalīdz, bet pēdējā spēlē pret Ukrainu katrs ar elegantiem vārtiem izcēlās Vladislavs Fjodorovs un Mārtiņš Ķigurs.

Tiesa, starp U-21 kandidātiem ir vairāki futbolisti, kuri jau spēlējuši pieaugušo izlasē, piemēram, Raivis Andris Jurkovskis, Vladislavs Sorokins, Ņikita Koļesovs un Vladislavs Fjodorovs.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 20 punktiem astoņās spēlēs atrodas Anglija, bet 12 punkti septiņos dueļos ir Nīderlandei, kamēr 11 punktus izcīnījusi Ukraina, bet tikpat punkti ir Skotijai. Savukārt Latvija ar trim punktiem astoņās cīņās ir piektā, bet turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Andora.

Kvalifikācijas cikla noslēgumā Latvijas U-21 izlasei oktobrī būs mači ar Nīderlandi un Andoru.

Kvalifikācijas turnīrā deviņu apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt četras labākās otro vietu ieguvējas ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret pirmo līdz piekto vietu ieguvušajām komandām savās apakšgrupās, iekļūs izslēgšanas spēļu kārtā, kurā tiks noskaidrotas vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas U-21 izlašu finālturnīrs 2019. gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Pievienota 6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi