Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LFF futbola stadionu plāno būvēt ar AAE investora atbalstu

Latvijas Futbola federācija (LFF) nacionālo stadionu plāno būvēt ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) investora atbalstu, vēsta LFF.

LFF vadība kopā ar potenciālo investoru no AAE pagājušajā nedēļā Rīgas domē tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi (JV) un pēc tam Finanšu ministrijā ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV), lai pārrunātu iespējas Rīgā attīstīt sporta infrastruktūru.

Tikšanās laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Ķirsis atzīmējis, ka Rīga ir investoriem pievilcīga vieta, kas nostiprina savu lomu Baltijas valstu mērogā uzņēmējdarbībā, mobilitātē, tūrismā, kā arī sporta un kultūras pasākumu rīkošanā. Patiecoties dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" projektam, Rīga kļūšot par Baltijā centrālo transporta mezglu ar savstarpēji savienotu dzelzceļa tīklu, lidostu un prāmju termināli.

"Savukārt pašvaldības uzdevums ir radīt visus priekšnoteikumus un aktīvi līdzdarboties, lai investoru plānoto projektu realizācija notiktu raiti. Investīcijas sporta infrastruktūrā ir ar lielu pievienoto vērtību, jo ietver sevī potenciālu būtiski audzēt tūrisma aktivitāti Rīgā," LFF citē Ķirša stāstīto.

AAE uzņēmēja Muhameda Ali Alabara nodoms ir liela sporta stadiona un futbola laukuma izbūve, lai tajā varētu organizēt plaša mēroga starptautiskas sporta sacensības un kultūras pasākumus. Tikšanās mērķis bija saņemt Rīgas domes vadības atbalstu šāda stadiona izveidošanai un apstiprinājumu, ka pilsēta joprojām ir gatava sadarboties un atbalstīt projekta realizāciju. Tāpat, tikšanās Finanšu ministrijā bija ar mērķi, lai ministru iepazīstinātu ar potenciālo investoru, kuram ir interese attīstīt valsts nozīmes objektu.

Kā inormē LFF, Muhameds Ali Alabars ir vairāk zināms kā "Emaar Properties" dibinātājs, kura viens no zināmākajiem projektiem ir pasaulē augstākā celtne Halīfa tornis ("Burj Khalifa"). Ar sešiem biznesa segmentiem un 60 aktīviem uzņēmumiem "Emaar" koncerns ir pārstāvēts 36 tirgos Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi