Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lukaku ar diviem vārtiem sekmē Beļģijas futbolistu uzvaru pār PK debitanti Panamu

Beļģijas futbola izlases uzbrucējs Romelu Lukaku pirmdien guva divus vārtus, sekmējot savas vienības pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa (PK) finālturnīra spēlē pret turnīra debitanti Panamu.

G apakšgrupas spēlē Beļģija svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 3:0 (0:0), lai arī spēles pirmais puslaiks beļģiem īsti neizdevās.

Rezultātu mača 47.minūtē atklāja Drīss Mertenss, bet turpinājumā divus vārtus guva angļu kluba Mančestras United spēlētājs Lukaku, izceļoties cīņas 69. un 75. minūtē.

Lukaku līdz ar to turnīra labāko snaiperu sarakstā pievienojies Krievijas futbolistam Denisam Čeriševam, kā arī Spānijas izlases spēlētājam Djego Kostam, kuri arī guvuši pa diviem vārtiem, kamēr līderis ir portugālis Krištianu Ronaldu, kurš mačā pret Spāniju izcēlās ar "hat-trick".

Pirmais puslaiks Soču Fisht stadionā, kurā notika 2014. gada ziemas olimpisko spēļu atklāšanas un noslēgšanas ceremonijas, bija neizteiksmīgs abu komandu izpildījumā. Beļģijas izlasei piederēja pārsvars, taču to pārvērst vārtu guvumos viņiem neizdevās.

Daudz aizraujošāka bija spēles otrā puse, jo jau 47. minūtē teicams sitiens izdevās Mertensam, kurš soda laukumā ticis pie bumbas, to ar augstu trajektoriju raidīja Panamas izlases tālajā vārtu stūrī.

Beļģijas izlase turpināja kontrolēt notikumus laukumā, Panamai veidojot pretuzbrukumus, vienā no tādiem savu meistarību rādot arī beļģu vārtsargam Tibo Kurtuā. Tikmēr 65. minūtē Beļģijas pārsvaru dubultoja Lukaku, kurš izmantoja teicamu Kevina de Brujnes piespēli, no netālas distances precīzi sitot ar galvu. Savukārt visi jautājumi par šīs spēles uzvarētāju tika noņemti 75. minūtē, kad straujā uzbrukumā sitiena smailē tika izvirzīts Lukaku, kurš skaisti "pārmeta" bumbu pāri Panamas vārtsargam Haimem Penedo.

Atlikušajā laikā Panama bija tuvāk goda vārtu gūšanai, tomēr Pasaules kausa debitantiem izcelties neizdevās.

Beļģija kopš 1986. gada pret Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandām tagad nepārspēta ir jau 12 spēlēs pēc kārtas, izcīnot desmit uzvaras un divus neizšķirtus. Tikmēr panamieši pret Eiropas komandām nav uzvarējuši jau desmit cīņās, četras reizes spēlējot neizšķirti, bet sešos mačos zaudējot.

G apakšgrupas pirmās kārtas otrā spēlē vēlāk pirmdien Volgogradā tiksies Anglijas un Tunisijas izlases.

Talantīgā Beļģijas izlase Pasaules kausā startē 13.reizi, bet līdz šim tikai vienu reizi sasniegts pusfināls, kad tas tika paveikts 1986.gadā. Savukārt pirms četriem gadiem Brazīlijā ceturtdaļfinālā ar 0:1 tika atzīts nākamās vicečempiones Argentīnas pārākums. Galvenais treneris beļģiem ir spānis Roberto Martiness.

Savukārt Panama ir Pasaules kausa debitante, iepriekš desmit reizes pēc kārtas nespējot pārvarēt kvalifikāciju. Komandu vēsturiskajā turnīrā vada Ernans Dario Gomess.

Jau ziņots, ka pirmdien F apakšgrupas spēlē Zviedrija ar 1:0 (0:0) uzvarēja Dienvidkoreju, vienīgos vārtus gūstot ar 11 metru soda sitienu.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni, kā arī reizi tas tika izmantots pirmdien.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Uz finālturnīru ir devušies pārsvarā visi vadošie planētas futbolisti. Sacensībās savas valstis pārstāvēs šī brīža trīs lielākās zvaigznes pasaules futbolā - Neimars (Brazīlija), Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Lionels Mesi (Argentīna).

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Pasaules kausa visu laiku labākais vārtu guvējs ir vācietis Miroslavs Kloze, kurš izcēlies ar 16 vārtu guvumiem, bet slavenā brazīlieša Ronaldu kontā ir 15 precīzi sitieni. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir cits Vācijas futbolists Tomass Millers, kurš guvis desmit vārtus un šajā finālturnīrā, spēlējot rezultatīvi, var uzlabot savas pozīcijas visu laiku izcilāko vārtu guvēju sarakstā.

Tikmēr vienīgais futbolists, kurš savas karjeras laikā ir izcīnījis trīs Pasaules kausus, ir leģendārais brazīlietis Pele. Līdz šim nevienam citam spēlētajam neko līdzīgu nav izdevies atkārtot. Starp šī brīža aktīvajiem spēlētājiem neviens nav ieguvis vairāk par vienu trofeju.

Beļģijas izlases sastāvs spēlē pret Panamu: Timo Kurtuā, Tobijs Alderveirelds, Dedriks Bojata, Jans Vertongens, Tomā Menjē, Aksels Vitsels (Nasers Šadlī, 90.min.), Kevins de Brujne, Janniks Karasko (Musa Dembelē, 74.min.), Edens Azārs, Drīss Mertenss (Torgans Azārs, 84.min.), Romels Lukaku;

Panamas izlases sastāvs spēlē pret Beļģiju: Haime Penedo, Maikls Amirs Muriljo, Fidels Eskobars, Romans Torress, Eriks Deiviss, Gabriels Gomess, Edgars Barkenass (Gabriels Gomess, 63.min.), Armano Kūpers, Anivals Godojs, Hosē Luiss Rodrigess (Ismaels Diass, 63.min.), Blass Peress (Luiss Tehada, 74.min.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi