Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mančīni sola atjaunot Itālijas futbola izlases spožo slavu

Jaunieceltais Itālijas futbola izlases galvenais treneris Roberto Mančīni sola atjaunot valstsvienības spožo slavu.

Kā vēstīts, itāļu treneris Mančīni pirmdien oficiāli apstiprināts Itālijas futbola izlases galvenā trenera amatā. Par 53 gadus vecā speciālista stāšanos pie Itālijas valstsvienības stūres tika mēļots jau pāris nedēļas, bet pirmdienas vakarā tas tika apstiprināts oficiāli.

Pēc pārspēlēs piedzīvotā zaudējuma Zviedrijas izlasei Itālijas valstsvienība pirmo reizi 60 gadu laikā nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram. Pēc neveiksmes no amata tika atbrīvots tā brīža galvenais treneris Džanpjēro Ventura.

"Neiekļūšana Pasaules kausa finālturnīrā bija trieciens visiem, kuri vienmēr pārdzīvo par izlasi. Izjutu vajadzību palīdzēt izlasei, un domāju, ka šis ir īstais brīdis. Gribu izveidot ko tādu, kas palīdzēs izlasei atgriezties virsotnē," otrdien notikušajā preses konferencē pauda Mančīni.

Kā vēsta Itālijas mediji, Mančīni gadā saņems 2,3 miljonus eiro. Ja futbolisti sasniegs 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, līgums tiks pagarināts līdz 2022.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Mančīni iepriekšējā nedēļā atstāja Krievijas kluba Sanktpēterburgas Zeņit stūri, lai gan līgums viņam bija vēl uz diviem gadiem. Tiesa, kontrakts par Itālijas valstsvienības trenēšanu viņam paredz mazāku atalgojumu, jo Krievijā itālis esot saņēmis 4,5 miljonus eiro sezonā.

"Mančīni, kļūstot par Itālijas izlases galveno treneri, atteicās no nozīmīga finansiāla ieguvuma. Tas ir kā apliecinājums viņa apņēmībai un vēlmei trenēta izlasi," pauda Itālijas Futbola asociāciju pārraugošais komisārs Roberto Fabričīni.

Mančīni atzīmēja, ka Itālijas izlasē būs vieta visiem, liekot noprast, ka izsaukumu varētu saņemt Francijas kluba Nice uzbrucējs Mario Balotelli, kurš uzmirdzēja 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet kopš 2014.gada Pasaules kausa valstsvienībā nav spēlējis.

"Pat grūtos laikos Itālijas izlasei ir futbolisti ar augstām kvalitātēm. Noteikti, ka runāšu arī ar Balotelli. Vēlamies viņu redzēt tādā līmenī, kādā viņš bija 2012.gada Eiropas čempionātā," atklāja Mančīni.

Pieredzējušajam itāļu speciālistam Itālijas izlase būs pirmais darbs pie kādas valstsvienības stūres.

"Grūt teikt, vai tas ir mans lielākais izaicinājums. Ja ar klubu neizdodas uzvarēt, dusmojas daudzi, bet izlasē tu esi atbildīgs 50 miljonu priekšā. No vienas puses, tas ir arī skaisti, jo gūstot lielas uzvaras, ir milzīgs gandarījums. Tas nav viegls izaicinājums, bet nekas nenāk par velti," skaidroja Mančīni.

Bijusī Itālijas izlases zvaigzne Mančīni trenera amatā debitēja 2001.gadā pie Florences Fiorentina stūres, bet pēc tam vadīja arī Romas Lazio un Milānas Inter komandas, pēdējo laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam izcīnot trīs Itālijas čempionu titulus.

Savukārt no 2009.gada līdz 2013.gadam viņš bija Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras City galvenais treneris, ar kuru trīs reizes pēc kārtas ierindojās vietējā čempionāta labāko trijniekā un 2011./2012.gada sezonā izcīnīja premjerlīgas čempionu titulu. Pēc tam viņš paguva trenēt arī Turcijas klubu Stambulas Fenerbahce, līdz 2014.gada nogalē atgriezās Milānas Inter komandā, tur nostrādājot līdz 2016.gada sezonas beigām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi