Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neveiksmju sērija beigusies

Latvijas futbola valstsvienība beidzot izcīna pirmo uzvaru izbraukumā četru gadu laikā.

Maisam gals ir vaļā. Latvijas futbola valstsvienība gūst trīs vārtus un izcīna pirmo uzvaru Daiņa Kazakeviča vadībā pārbaudes spēlē viesos, ar 3:0 apspēlējot Sanmarīno. Izlase uz pundurvalsti devās tikai ar vienu mērķi – izcīnīt uzvaru. Lai gan tā bija tikai pārbaudes spēle, tomēr neveiksme pret FIFA rangā pēdējā vietā esošu komandu pilnīgi noteikti nebūtu vēlama. Abas valstsvienības pēdējoreiz tikās pirms 17 gadiem. Četrās savstarpējās spēlēs Latvija bija izcīnījusi trīs uzvaras un vienu neizšķirtu. Der atgādināt, ka Sanmarīno savā pastāvēšanas vēsturē guvusi tikai vienu uzvaru. 

Pirmspēles preses konferencē viens no izlases līderiem Jānis Ikaunieks atzina, ka spēlētājiem motivācijas netrūkst. "Katra izlases spēle visiem spēlētājiem ir ļoti svarīga – arī vakardienas treniņā jau varēja redzēt dzirksteli acīs, ka visi ir gatavi un cenšas parādīt visu labāko. Entuziasms un motivācija ir arī pret Sanmarīno." Arī izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs gaidīja tikai panākumu. "Mums pozitīvs rezultāts ir ļoti būtisks. Ņemot vērā arī iepriekšējo divu nometņu spēles, rezultātus un to, ka vēl neesam uzvarējuši, tas mums, protams, ir ļoti principiāls aspekts – tā nav tikai pārbaudes spēle vai treniņspēle."

Treneris pamatsastāvā izvēlējās praktiski otro sastāvu, ko arī netieši pirms spēles atzina. "Pieļauju, ka tie spēlētāji, ar kuriem vairāk rēķināmies pret Fēru salām, trešdien netiks izmantoti. Rītdienas spēlē plānojam dot iespēju tiem spēlētājiem, kuri šogad izlasē vēl nav spēlējuši." Kazakevičs starta vienpadsmitniekā sūtīja divus debitantus – RFS aizsargu Vladislavu Sorokinu un Alekseju Saveļjevu, kurš spēlē Itālijas trešajā līgā. Tāpat pirmoreiz pamatsastāvā izlasē devās Minhenes Bayern sistēmas audzēknis Daniels Ontužāns, bet pēc ilgāka laika izlasē atgriezās Vladimirs Kamešs.

Latvija jau no paša sākuma uzņēmās iniciatīvu un izdarīju spiedienu. Vienubrīd tas bija nospiedošs, bet Sanmarīno noslāpēja tempu. Latvieši uzbrukumā izdarīja vairākas garas piespēļu kombinācijas, tomēr soda laukumā pēdējās piespēles brīdī pie bumbas neviens nebija. Sanmarīno spēlēja ārkārtīgi disciplinēti, jo pirmajās 37 minūtēs nevienu reizi nepārkāpa noteikumus. Jānis Ikaunieks palaikam centās uzņemties iniciatīvu uzbrukumā, un, pateicoties ātrajam uzbrukumam, tika atklāts rezultāts. Pēc Ikaunieka reida gar kreiso malu viņš izdarīja asu piespēli gar vārtiem, ko aizskāra pretinieku futbolists, un bumba ielidoja vārtos. Pirmajā puslaikā Latvija krietni dominēja bumbas kontrolē (73%), tomēr bija izdarījusi tikai trīs sitenus. Turpinājumā temps un bīstamu momentu skaits samazinājās vēl vairāk. Tomēr spēles ritējums, tuvojoties galotnei, mainījās par labu Latvijai. Nule kā uz maiņu nākušais izlases kapteinis Kaspars Dubra pēc stūra sitiena spēcīgi sita ar galvu un pārspēja pretinieku vārtsargu. Pēc tam Latvija veica vēl vairākus bīstamus uzbrukumus, bet pēc Vladislava Fjodorova aktīvās rīcības pretinieku soda laukumā Sanmarīno pārkāpa noteikumus, tādējādi uz 11 metru soda sitiena vietu devās Vladislavs Gutkovskis. Polijas augstākās līgas viens no labākajiem snaiperiem sita spēcīgi. Lai gan vārtsargs uzminēja sitiena virzienu, bumba lidoja vārtos, un Gutkovskis 22. spēlē izlasē guva debijas vārtus.

Atlikušajās minūtēs latvieši nekautrējās uzbrukt, raidot arī pa bīstamākam sitienam uz Sanmarīno vārtiem. Spēle noslēdzās ar 3:0, kas ir pirmā uzvara kopš pagājušā gada spēles ar Austriju. Pārtraukta arī vairāk nekā četrus gadus garā neuzvarēto spēļu sērija izbraukumos. Uzvara, cerams, dos papildu motivāciju atlikušajās UEFA Nāciju līgas spēlēs. Vispirms 14. novembrī jātiekas mājās ar Fēru salām, bet 17. novembrī pēdējā spēle šogad Andorā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi