Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pahars mācīsies latviešu valodu un pieļauj pieredzējušāku futbolistu atgriešanos izlasē

Jaunais Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars nākotnē pieļauj pieredzējušāku futbolistu atgriešanos valstsvienības sastāvā. Tāpat kļuvis zināms, ka treneris aktīvi strādā pie tā, lai nākotnē ar žurnālistiem spētu komunicēt valsts valodā.

Jau vēstīts, ka pirmdien 36 gadus vecais Pahars oficiāli noslēdza līgumu ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par izlases vadīšanu. Viņš valstsvienību vadīs atlikušajās 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kā arī 2016.gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Pēc šīm sacensībām abas puses var izvēlēties līgumu pagarināt arī uz 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. 

"Sekoju līdzi jaunatnes spēlētājiem - mums aug labi un talantīgi futbolisti," sacīja Pahars. "Izlasē būs jaunas sejas, taču kuras - to apspriedīsim ar treneru kolektīvu. Izlasē negatavojos mainīt visu, taču pārmaiņas būs.Man ir savs redzējums, turklāt, iespējams, valstsvienības sastāvā atgriezīsies kāds pieredzējušāks futbolists."

Agrākais izlases uzbrucējs teica, ka komanda katram mačam gatavosies atsevišķi un tiks izvēlēta sava taktika. Kad Pahars vadīja virslīgas klubu Rīgas "Skonto" un Latvijas U-21 izlasi, pamatuzstādījums nekad neesot bijis spēlēt no aizsardzības - taktika izvēlēta pēc attiecīgās spēles pretinieka. 

"Bijušais valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs darīja maksimumu. Nesaprotu, kāpēc izlasei rezultāti pēdējos mačos bija tik vāji," izteicās Pahars. 

Jaunieceltais izlases treneris atklāja, ka pēdējais 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačs pret Bosniju uz Hercegovinu netika zaudēts laukumā. "Skatījos cīņu no tribīnēm un man priekšā sēdēja bosniešu līdzjutēji. Bosnija ir futbola valsts, kur katra spēle ir kā svētki." 

Pahars sacīja, ka nebūtu pieņēmis lēmumu trenēt valstsvienību, ja nejustos tam gatavs. Taču viņš ir gatavs uzņemt kritiku, ja sākumā nebūs labi rezultāti. 

Tāpat Pahars atklāja, ka šobrīd mācās latviešu valodu un ir nolīdzis privātskolotāju, lai nākotnē ar žurnālistiem un citiem cilvēkiem varētu runāt valsts valodā. 

Pahars pēc profesionālā futbolista karjeras beigām 2010.gadā kļuva par "Skonto" trenera asistentu, bet vēlāk par galveno treneri. "Skonto" galvenā trenera amatu viņš atstāja decembrī, kad Paharu nomainīja gruzīnu speciālists Tamazs Pertija. 

Latvijas valstsvienības rindās Pahars savulaik aizvadīja 75 spēles, gūstot 15 vārtus. Savus labākos futbolista karjeras gadus Pahars aizvadīja Anglijas premjerlīgas klubā "Southampton", izpelnoties slavu kā viens no visu laiku valsts labākajiem futbolistiem. 

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra G grupas kopvērtējumā Latvijas izlasei ir četri punkti sešās spēlēs, kas sešu komandu konkurencē dod vien piekto pozīciju. Valstsvienība vienīgos punktus ir izcīnījusi pret grupas pastarīšiem Lihtenšteinu, pērnā gada oktobrī savā laukumā izcīnot uzvaru ar 2:0, bet šī gada martā izbraukumā negaidīti nospēlējot neizšķirti 1:1. Pēdējo maču Latvijas futbolisti Starkova vadībā aizvadīja pret Bosniju un Hercegovinu, kad piedzīvoja pamatīgu sakāvi ar rezultātu 0:5. 

Nākamais mačs tiks aizvadīts 6.septembrī "Skonto" stadionā Rīgā, kad pretiniekos būs Lietuvas valstsvienība.
Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi