Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pasauli pārņem futbola bums

Pasaules kauss (PK) futbolā ir nozīmīgākais un vērienīgākais sporta notikums vienu reizi četros gados. Visas valstsvienības tam nopietni gatavojušās četrus gadus, un ceturtdien ar atklāšanas maču Brazīlija - Horvātija tiks dots starta grūdiens mēnesi ilgajam futbola karnevālam Dienvidamerikas lielākajā valstī, ceturtdien raksta laikraksts Diena

Sevišķi rūpīgi pasaules futbola forumam gatavojušās valstis, kuru izlases tiek uzskatītas par favorītiem. Piemēram, Vācija, neesot mierā ne ar vienu no Brazīlijas piedāvātajiem izmitināšanas objektiem, paši izplānoja un uzbūvēja viesnīcu (patiesībā jau veselu ciemu), lai komandai nekas netraucētu pilnvērtīgi sagatavoties nozīmīgākajām četrgades spēlēm.

Izlašu īpašās prasības pret viesnīcām bija visdažādākās. Portugāle, piemēram, pieprasīja spēļu konsoles katrā istabā un sešus miesassargus, no kuriem veseli divi būs tikai vienam pašam Krištianu Ronaldu. Francija pieprasīja cietās ziepes aizstāt ar šķidrajām, turklāt - lai katrā numuriņā būtu divu dažādu veidu ziepes: dušai un rokām. Alžīrija pieprasījusi pa Korānam katrā numuriņā. Japāna - džakuzi katrā numurā, utt.

Bez mājinieces Brazīlijas galveno favorītu pulkam tiek pieskaitīta arī pašreizējā čempionvienība Spānija, viņu galvenais konkurents Vecajā kontinentā Vācija, kā arī vēl divas Dienvidamerikas komandas - Argentīna un Urugvaja, kuru liktenis teju vienatnē būs jāizšķir viņu spožākajām zvaigznēm, attiecīgi Lionelam Mesi un Luisam Svaresam. Šo kompāniju varētu izjaukt vēl pāris spēcīgu izlašu: Kolumbija, Japāna, Itālija, Anglija, Portugāle un, kas zina, varbūt pat Nīderlande, kurā notiek paaudžu maiņa.

Plašāk lasiet rakstā Sākas četrgades trakums ceturtdienas, 12.jūnija, laikraksta Diena 12.-13.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi