Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pātelainens: Šis Latvijas futbola izlases sastāvs ir konkurētspējīgs

Latvijas futbola izlases septembra spēlēm izvēlētais kandidātu saraksts ir konkurētspējīgs, uzskata valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Pātelainens otrdien paziņoja tos 23 futbolistus, kuri ir starp kandidātiem UEFA Nāciju līgas spēlēm pret Andoru un Gruziju, sarakstā iekļaujot potenciālo debitantu Vjačelsavu Isajevu.

Isajevs, kurš pirmdien svinēja savu 25 gadu jubileju, starp kandidātiem bija arī pirms jūnija spēlēm, taču savainojuma dēļ viņam nācās pamest valstsvienības treniņnometni.

Par vietu izlasē cīnīsies: vārtsargi - Andris Vaņins, Pāvels Šteinbors un Kaspars Ikstens; aizsargi - Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis, Gints Freimanis, Vladislavs Gabovs, Vitālijs Maksimenko, Aleksandrs Solovjovs un Roberts Savaļnieks; pussargi un uzbrucēji - Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins, Gļebs Kļuškins, Vjačeslavs Isajevs, Vladimirs Kamešs, Ivans Lukjanovs, Kristians Damians Torress, Valērijs Šabala, Roberts Uldriķis, Deniss Rakels, Dāvis Ikaunieks, Artūrs Karašausks un Vladislavs Gutkovskis.

"Šosezon daudzi futbolisti ir spēlējuši labi. Esmu izvērtējis apmēram 40 kandidātus, bet komandā varu iekļaut tikai 23 spēlētājus. Mums ir vairāki jauni spēlētāji, kuri, cerams, gūs iespēju. Arī Riga vārtsargam Robertam Ozolam ir visas iespējas nākotnē tikt iekļautam valstsvienībā," atklāja somu speciālists.

Salīdzinot ar jūnija spēlēm, izsaukumu saņēmuši vārtsargs Pāvels Šteinbors, aizsargs Aleksandrs Solovjovs, pussargi Vjačeslavs Isajevs un Ivans Lukjanovs, kā arī uzbrucēji Deniss Rakels, Dāvis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis.

"Esmu priecīgs, ka varēšu sākt darbu arī ar Denisu, kurš iepriekšējā sasaukumā nebija. Viņš ir vārtu guvējs. Protams, esam vērtējuši viņa varējumu šosezon. Lemsim, vai viņš ies sākumsastāvā. Deniss ir futbolists, kurš ir spējīgs gūt vārtus. Katrai komandai tāds ir nepieciešams. Kā jau teicu, vēlējos atsvaidzināt sastāvu, bet ar to pārāk neaizrauties," skaidroja Pātelainens.

Traumas dēļ izlasi šajās un pārējās rudenī paredzētajās spēlēs nevarēs palīdzēt pussargs Jānis Ikaunieks.

"Ikauniekam sezona noteikti ir beigusies, viņš šogad vairs nespēlēs. Igoram Tarasovam tikmēr bija slimība, kas atstāja sekas. Viņam vairākas nedēļas bija jāatpūšas. Igors pašlaik nav gatavs spēlēt. Tiesa, viņš ir atgriezies kluba treniņos, kas ir laba ziņa," pauda Latvijas izlases stūrmanis.

Šovasar Šveices augstākajā līgā debiju piedzīvojis uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš piecās superlīgas spēlēs guvis divus vārtus.

"Pa šo laiku ar viņu nav bijusi liela komunikācija. Uldriķis ir jauns un talantīgs uzbrucējs ar teicamu attieksmi. Viņš mūsu uzbrukuma potenciālam dod lielu pienesumu. Roberts ir pārcēlies uz Šveici un kļuvis pārliecinātāks par sevi. Esmu ļoti priecīgs par to, kā viņš ir sācis karjeru Šveicē un noteikti ir pelnījis izsaukumu uz izlasi," atzīmēja Pātelainens.

Ar karjeru klubā šobrīd labi neklājas Latvijas izlases pamatvārtsargam Andrim Vaņinam, kurš netiek pie spēļu prakses.

"Viņš spēlēja Šveices kausā, bet ne līgā. Tomēr šoreiz lielu lomu spēlē tieši viņa pieredze. Tā ir ļoti svarīga, kad runa ir par nacionālo izlasi. Negrasos gan šobrīd teikt, kurš ir valstsvienības pirmais, otrais vai trešais vārtsargs," uzsvēra somu speciālists.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas futbols ir pietiekoši labs, taču jādara viss iespējamais, lai tas kļūtu vēl labāks.

"Pilnībā esmu izbaudījis šo laiku Latvijā - virslīgā ir bijuši vairāki lieliski mači. Es nemaz nesūdzos - uzskatu, ka šis sastāvs ir konkurētspējīgs. Varam uzbrukt un aizsargāties, spēlēt dažāda stila futbolu," teica Latvijas izlases vadītājs.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājai iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi