Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Paveicās neielaist vairāk

Nīderlandes futbolisti ar nospiedošu pārsvaru dominē, tomēr švaki realizē iespējas pret Latviju.

Salīdzinoši viegli pret pasaules futbola zvaigznēm izdevās izsprukt Latvijas valstsvienībai, kas izbraukumā pret krietni pārāko Nīderlandi piekāpās 0:2.

Abu izlašu četrās savstarpējās spēlēs šis ir atkārtots mazākais zaudējums Latvijai. Tomēr rezultāts var maldināt par spēles ritējumu. Motivētā Nīderlande pēc 2:4 zaudējuma Turcijai devās uz priekšu ar pilnu jaudu. Oranžo pārsvars bija, maigi izsakoties, pārliecinošs. 36 sitieni, no tiem 11 rāmī, 16 stūra sitienu un 77 procentu bumbas kontrole izceļ Nīderlandes pārspēku. Lai gan Latvijas futbolisti ne reizi netrāpīja bumbu rāmī, tomēr divas bīstamas iespējas izdevās izveidot.

Mačs ieies vēsturē nevis ar izlašu sniegumu, bet gan mača tiesnesi Stefanī Frapāru. Francūziete kļuva par pirmo sievieti galvenās tiesneses statusā, kas tiesājusi FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas maču. Viņai tas izdevās itin labi.

Jau pēc pirmajām minūtēm kļuva skaidrs, ka Latvijai būs smagi un bezcerīgi. Pietuvoties pretinieku soda laukumam jau vien bija grūti izdarāms uzdevums. Vienīgā cerība izveidot iespējas bija ar pretuzbrukumiem, jo Nīderlande nekautrējās iet uz priekšu un izdarīt lielu spiedienu visiem pieejamajiem resursiem. Augstā individuālā meistarība, fiziskā sagatavotība un ātrums raksturo tik augsta līmeņa pretinieku futbolistus. Skatoties statistikas datus, Nīderlandei pēc izveidotajiem momentiem teorijā vajadzēja gūt sešus vārtus. To parāda xG (expected goals) jeb gaidāmo vārtu statistikas rādītājs, kur pēc izveidoto momentu bīstamības aprēķina, cik uz papīra katrai komandai vajadzēja iesist. Nīderlande šajā rādītājā bija nopelnījusi 6,14 vārtu, bet Latvija – 0,32. Ārzemju futbola fani nebeidza ironizēt par šo, sakot, ka laukumā devās Anglijas premjerlīgas kluba Braitonas Albion futbolisti, jo bieži vien šī kluba nepārliecinošais sniegums laukumā neatspoguļojas rezultātā.

Lielas uzslavas noteikti pelnījis vārtsargs Roberts Ozols, kurš bija viena no trim veiktajām izmaiņām pamatsastāvā, salīdzinot ar pirmo kvalifikācijas spēli. Galvenais treneris Dainis Kazakevičs veica divas izmaiņas aizsardzībā, Igoram Tarasovam un Vladislavam Fjodorovam nomainot Mārci Ošu un Robertu Savaļnieku. Pēcspēles preses konferencē Kazakevičs bija apmierināts ar valstsvienības parādīto.

"Varu pateikt puišiem paldies par to, ar kādu pašaizliedzību viņi aizvadīja šo spēli. Mums bija vairāki ļoti bīstami pretuzbrukumi, kuros mums vajadzēja gūt vārtus. Tika izpildīti tie uzdevumi no spēles organizācijas viedokļa, kas komandai tika izvirzīti."

Uz maiņu nākušais Krišs Kārkliņš otrajā mačā pēc kārtas gandrīz nopelnīja sarkano kartīti par rupju pārkāpumu. Šoreiz viņš no aizmugures iebrauca pretinieku kapteiņa Džordžinjo Veinalduma Ahilleja cīpslā, tomēr tiesnesis pažēloja ar brīdinājumu. Kazakevičs atzina, ka uzstādījums bija nospēlēt agresīvāk un aktīvāk, nevis rupjāk. Tomēr Kārkliņš pārcentās.

"Visu laiku turējām tempu, gandrīz katrs uzbrukums bija bīstams. Tikai aizmirsām sevi atalgot," momentu neizmantošanu atzīmēja Nīderlandes izlases galvenais treneris Franks de Būrs. "Mums vajadzēja iesist vismaz vēl piecus vārtus. Vairākas reizes trāpījām pa pārliktni, un vienmēr priekšā trāpījās latvieša kāja. Tas bija kaitinoši, jo visi zinām, cik svarīga ir vārtu bilance Pasaules kausa kvalifikācijā."

Latvijas izlase ciklu iesākusi ar diviem zaudējumiem pret spēcīgākiem pretiniekiem. Tālāk komanda dosies uz Turciju, kur spēlēs otrdien. Turki uzvarējuši pirmās divas spēles – 4:2 pret Nīderlandi un 3:0 pret Norvēģiju. Šobrīd izskatās pēc spēcīgākās grupas komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi