Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

PK futbolā: Sašutumu izraisa seksistiska Burger King reklāma

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma Burger King Krievijā Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā uzsāktā reklāmas kampaņa izpelnījusies pamatīgu kritiku. Proti, uzņēmums mudinājis sievietes stāties intīmos sakaros ar futbolistiem, par to solot atlīdzību, vēsta BBC.

"Sievietes, kurām izdosies "iegūt" labākos futbola gēnus, tādējādi nodrošinās veiksmi Krievijas izlasei nākamajās paaudzēs," mudinājusi reklāma, solot sievietēm, kuras tiks pie kopīga bērna ar kādu futbolistu no Pasaules kausā spēlējošām komandām, naudas prēmiju trīs miljonu rubļu apmērā (aptuveni 40 tūkstoši eiro) un bezmaksas Whopper burgerus neierobežotā daudzumā.

Reklāmas kampaņa izraisījusi sašutumu sieviešu tiesību aizstāvju kopienās, kā arī citās sabiedrības grupās. "Šis ir spilgts piemērs tam, kā mūsu sabiedrībā uztver sievietes," saziņas lietotnē Telegram pausts kādā feministu domubiedru grupā.

Sieviešu tiesību aktīviste Aļona Popova raidorganizācijai BBC norādīja, ka Krievijas sabiedrībā sieviešu lomas devalvēšana ir norma: "Ja vīrieši no katra stūra sauc, ka sieviete ir tik vien kā ķermenis, objekts, un meklē attaisnojumus seksuālai vardarbībai, vaino vardarbības upurus, tad sievietes ar laiku arī sāk uztvert to kā normu." 

Popova kā nesenu piemēru minēja gadījumu, kur augsta ranga parlamentārieti Leonīdu Slucki apsūdzēja seksuālā vardarbībā. Par spīti sabiedrības sašutumam, viņš posteni parlamentā saglabāja, un parlamentārā Ētikas komisija viņu attaisnoja visās pret viņu vērstajās apsūdzībās.

Arī prokremliskie Krievijas mediji Pasaules kausa finālturnīra laikā mēdz Krievijas sievietes atainot kā "mednieces", kas dodas uz turnīra norises pilsētām, lai mēģinātu "nocopēt" kādu ārzemju futbola līdzjutēju. Tādos medijos kā, piemēram, Moskovskij Komsomoļec manāmas publikācijas ar virsrakstiem Mīlas viltības: Krievu daiļavas "copē" ārvalstu fanus un līdzīgiem.

Pēc sašutuma, ko izraisīja Burger King reklāmas kampaņa, kuras attēls bija ievietots arī populārajā sociālajā tīklā Vkontakte, uzņēmums atvainojies, bet attēls dzēsts.

 

 

Top komentāri

hmmm
h
Interesantākais ir tas, ka ar ģenētiku te nav nekāda sakara. Nosacīti runājot, ja tēvs ir Einšteins, tas vēl nenozīmē ka dēls būs Stīvens Hokings.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi