Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Poļakovs: Caur Eiropas čempionātu uz zvaigznēm

Lielie futbola forumi, kāds ir arī Eiropas čempionāta finālturnīrs, allaž veicina augstākā līmeņa klubu interesi par kādu spilgti nospēlējušu futbolistu. Piemērs ir kaut vai Vācijas izlases pussarga Sami Hediras salīdzinoši zemā atpazīstamība pirms 2010. gada Pasaules kausa finālturnīra Dienvidāfrikas Republikā. Pēc sekmīgā čempionāta viņu savā īpašumā ieguva Spānijas smagsvars Madrides Real, kurā Hedira kļuva par vienu no labākajiem balsta pussargiem pasaulē. Izņēmums nav arī šis gads, un pirmie veiksminieki jau ir uzradušies.

Visskaļāk šajā EČ sevi apliecināja horvāts Luka Modričs. Viņš gan jau pirms turnīra bija labi zināms futbola līdzjutējiem visā Eiropā, bet 26 gadus vecais pussargs līdz šim demonstrēja savus trikus Tottenham komandā, kas nav tādas pašas kvalitātes vienība, kādas ir viņa kārākās tīkotājas Mančestras United un Madrides Real.

No labākās puses sevi apliecināja arī dānis Niklass Bendtners. 24 gadus vecais uzbrucējs trīs EČ grupu turnīra spēlēs guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, sagādājot ne mazums galvassāpju saviem «nāves grupas» konkurentiem. Uzbrucēju savās rindās labprāt redzētu Dortmundes Borussia, taču viņa pašreizējā īpašniece Londonas Arsenal par raženo uzbrucēju prasa 12 miljonus eiro.

No mazāk pazīstamiem futbolistiem savu lielo iespēju jau sagaidīja Čehijas enerģiskais malējais aizsargs Teodors Gebre Selase, kurš no Libereces Slovan pārcēlies uz Vācijas bundeslīgas klubu Brēmenes Werder. Viņa kolēģis pēc ampluā holandietis Gregorijs van der Vīls vēl tikai risina pārrunas ar Londonas Chelsea, kas par labās malas aizsargu ir gatava maksāt Amsterdamas Ajax astoņus miljonus sterliņu mārciņu.

Noteikti interese Rietumeiropā pieaugusi par Krievijas pussargu Alanu Dzagojevu, kurš grupu turnīrā trijās spēlēs guva trīs vārtus un parādīja sevi laukumā kā daudzpusīgu futbolistu, kurš var spēlēt kā malā, tā centrā. Krievu mediji gan jau ziemā ziņoja, ka par jauno Maskavas CSKA talantu ir liela interese Britu salās, bet «armijnieki» par saviem spēlētājiem prasa ne mazākas summas kā Eiropas labāko līgu vadošās komandas. Līdzīgi ir arī ar citu uzbrūkošo pussargu dāni Kristianu Eriksenu. 20 gadu vecais Amsterdamas Ajax pussargs jau februārī «iekrita acīs» Mančestras United trenerim Aleksam Fergusonam, izpelnoties viņa komplimentus pēcAjax 0:2 zaudējuma «sarkanajiem velniem» UEFA Eiropas līgas izslēgšanas mačā. EČ viņš varbūt nenospēlēja tik individuāli spilgti, kā tika gaidīts, bet viņš sevi apliecināja kā gudru spēlētāju, kurš darbojas komandas interesēs, un tādi pieredzējuši treneri kā Fergusons prot to novērtēt.

Vislielākā interese klubu vidū gan pašreiz ir par nesekmīgi nospēlējušo holandieti Robinu van Pērsiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi