Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pret viszemāko līmeni

Trenerim Dainim Kazakevičam labākā iespēja atklāt uzvaru rēķinu pie Latvijas futbola izlases stūres.

Vājāku pretinieku Eiropā neatrast. Latvijas futbola valstsvienība pēc 17 gadu pauzes piekto reizi tiksies ar Sanmarīno – izlasi, kas FIFA rangā ieņem pēdējo vietu. Sākums pulksten 19, tiešraide TV6.

Svētdien Latvijas izlase nepilnā sastāvā aizvadīja treniņu Rīgā, Daugavas stadionā, bet pirmdien mēroja ceļu uz Sanmarīno, kur tajā pašā dienā aizvadīja pirmo treniņu pilnā sastāvā. Pēc neveiksmēm septembrī un oktobrī apetīte izcīnīt pirmo uzvaru Daiņa Kazakeviča vadībā ir tikai pieaugusi. Spēlētāji ir paškritiski, grib runāt ar darbiem, nevis vārdiem. Treniņos pastiprināti tiek strādāts pie iespēju realizācijas, kas bijis galvenais klupšanas akmens jau vairākus gadus. Šajā spēles elementā sokas labāk nekā septembra treniņos, tomēr augļus būs iespējams redzēt tikai spēlē. 

Kandidātu sarakstā lielākais robs iecirsts balsta pussargu zonā, jo Eduards Emsis veselības ligu dēļ palicis Armēnijā, Kristers Tobers pozitīva Covid-19 testa dēļ ir Polijā, Krišs Kārkliņš ar Valmieras komandu desmit dienas netrenējās nemaz un bija stingrā pašizolācijā, Artūrs Zjuzins ir nedaudz savainots un novembra pirmajās divās spēlēs nevarēs palīdzēt. Tādējādi mačiem pret Sanmarīno un Fēru salām balsta pussargu pozīcijā paliek tikai Krišs Kārkliņš, kā arī izlasē maz pieredzējušais Ingars Stuglis un potenciālais debitants Aleksejs Saveļjevs. Problēmas kādā no pozīcijām bija arī iepriekšējos ciklos. Septembra nometnē Latvijas izlasei bija pēkšņs uzbrucēju iztrūkums, oktobrī radās problēmas ar centra aizsargiem, bet tagad trūkst balsta pussargu. Šoreiz komandā nav pamatvārtsarga Pāvela Šteinbora, bet treniņos ļoti labi izskatās Roberts Ozols. Šai pozīcijai vajadzētu būt drošās rokās. Novembrī treneru korpuss saprata, ka trešajā spēlē pret Maltu atsevišķiem futbolistiem pietrūka svaiguma. Varbūt šī secinājuma dēļ šoreiz sastāvu rotēs vēl aktīvāk. Ne velti ir izsaukti 28 kandidāti.

Trešdien Latvijai pretī stāsies Sanmarīno. Pundurvalsts izlase FIFA rangā ieņem pašu pēdējo vietu starp 210 valstsvienībām. Vairāk nekā 30 gadu ilgajā vēsturē Sanmarīno futbolisti 168 mačos ir izcīnījuši tikai vienu uzvaru un piecus neizšķirtus! 2004. gadā pret Lihtenšteinu izcīnīta vēsturiskā uzvara ar 1:0, savukārt lielākais zaudējums ir pret Vāciju 2006. gadā – 0:13. Latvija ar Sanmarīno tikusies četrreiz  – trīs uzvaras (1:0, 1:0 un 3:0) un viens neizšķirts (1:1). Pēdējā savstarpējā spēle aizvadīta pirms 17 gadiem.

Sanmarīno izlasē lielākā daļa spēlētāju maizi pelna vietējā čempionātā, kamēr visi pārējie – Itālijas zemākajās līgās. Komandas lielākā zvaigzne un vērtīgākais spēlētājs ir 23 gadus vecais Filipo Berardi. Labāku iespēju gūt pirmo uzvaru šogad Latvijas izlasei neatrast.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi