Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Prioritāte ir daudzpusība: Jaunā LFF stadiona Barona ielā tehniskais projekts ir gatavs

Standarta procedūra, un nekā vairāk - tā pagājušajā nedēļā izsludināto publisko apspriešanu par Krišjāņa Barona ielas 116A sporta kompleksa pārbūvi Dienai raksturoja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks. Jaunā LFF stadiona tehniskais projekts izlases vajadzībām ir gatavs, atlikusi vienīgi tāda formalitāte kā sabiedrības atbalsta saņemšana pašlaik teritorijā esošo koku ciršanai.

Projekta īstenošanas ietvaros paredzēts nocirst četras kļavas, 16 liepas, divas blīgznas un 35 papeles. Ja atbalsts tiks saņemts, jau nākamnedēļ tiks rīkota jaunā stadiona būvniecībai paredzēta preses konference.

Bez atkāpšanās ceļa

"Pirmām kārtām nekādas aizķeršanās nebūs. Tie, kas ar to nodarbojas ik dienas, saka, ka nebūs problēmu. Ja ļaujam vaļu fantāzijai un pieņemam, ka iebildumu būs vairāk nekā atbalsta, tad mums vēl rūpīgāk būs jāsagatavo argumenti. Un mums tādi ir. Galu galā - jaunajā projektā tiks iestādīti citi koki," akcentēti paskaidroja Žuks. LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis gan norādīja, ka tik un tā tiek gaidīts atbalsta apstiprinājums no sabiedrības. "Jo vairāk atbalsta, jo labāk. Stadions taču ir vajadzīgs?! Tas nemaz nav apspriežams," Mežeckis norādīja uz maz ticamo varbūtību, ka Latvijas futbola izlase vismaz uz brīdi būs spiesta palikt bez stadiona, kurā aizvadīt oficiālās spēles.

2000. gadā atklātais Skonto stadions, kurā ir 9500 skatītāju vietu, tuvākajā laikā tikšot nojaukts. Mežeckis nezināja teikt, tieši kad, jo to zina tikai stadiona īpašnieki, kuri esot solījuši būvi atstāt neskartu vismaz līdz 2016. gada beigām. "Galējas nepieciešamības gadījumā ir divi varianti. Pirmais: 2017. gada sākumā, kamēr jaunais stadions vēl nav gatavs, Latvijas izlase spēlē izbraukumā. Domāju, nebūtu problēmas sarunāt ar pretiniekiem samainīt spēļu norises vietas un Rīgā spēlēt pēc tam. Otrais: izlase mājas spēles aizvada Liepājā. Tiesa, tad tur būtu nepieciešami papildu ieguldījumi, lai uzlabotu esošo infrastruktūru. Daudz kas būtu atkarīgs no tā, pret kādu izlasi būs jāspēlē." Taču LFF prezidents Guntis Indriksons vairākkārt paudis pārliecību, ka šādi varianti nebūs jāizmanto. Ņemot vērā izlašu spēļu kalendāru un to, ka jaunajam stadionam jābūt gatavam līdz 2017. gada vasarai, maksimālais spēļu skaits izlasei bez sava mājas stadiona varētu būt trīs, bet, visticamāk, pat tikai viena.

Plašāk par šo tematu lasiet trešdienas, 4.marta, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols



LFF un pašvaldību projekti mākslīgā seguma (105 x 68 m) futbola laukumu izveidei 2014.-2017. gadā
Rēzekne* (255 873,85 eiro)
Ventspils* (271 860,85)
Jelgava (262 262,85)
Jēkabpils (262 262,85)
Rīga (262 262,85)
Pilsēta, LFF ieguldījums
* izpildīts jau 2014. gadā, Rīgā plānots vēl viens stadions

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi