Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Regža pēc Rīgas derbija: apzinājāmies spēles nozīmi un gatavojāmies kā uz finālu

Neizšķirti arī ceturto reizi šajā sezonā sestdien noslēdzās Optibet Latvijas futbola virslīgas vadošo klubu Riga FC un RFS duelis (0:0). "Abas komandas ir viena otras cienīgas, abas apzinās spēles augsto likmi," turnīra labākais vārtu guvējs, "Riga FC" uzbrucējs Marko Regža, norādīja – šāds iznākums Rīgas derbijos šosezon nav pārsteidzošs. Šāds rezultāts labvēlīgāks bija tieši "Riga FC", kas turnīra tabulā saglabāja trīs punktu pārsvaru un, uzvarot septiņās atlikušajās spēlēs, var nodrošināt titulu.

"Rīgas derbijos papildu motivācija nav nepieciešama. Lai kāda būtu situācija tabulā, tā ir spēle, kurā katrs vēlas uzvarēt par katru cenu," uz galvaspilsētas ambiciozāko klubu principialitāti savstarpējās cīņās norādīja RFS aizsargs Roberts Savaļnieks. "Protams, zinājām situāciju tabulā. Zinājām, ka zaudējums mums atstāj ļoti maz iespējas uzvarēt čempionātā, taču arī bez tā šodien neviens negribēja zaudēt," pēc spēles sestdien teica malējais aizsargs. Viņa pārstāvētā komanda aptuveni desmit minūtes pirms pamatlaika beigām guva vārtus, taču pēc videoatkārtojuma sistēmas izmantošanas tika fiksēts aizmugures stāvoklis. "Es uzskatu, ka šajā spēlē mēs bijām mazliet vairāk pelnījuši uzvarēt. Mums arī pirms tā vārtu guvuma bija pāris ļoti labu momentu, iespējas bija," vilšanās par šādu spēles iznākumu bija jūtama Savaļnieka balsī.

Marko Regža gan nepiekrita par šādu vērtējumu: "Katram spēlētājam jau šķiet, ka viņa komanda bija vairāk pelnījusi uzvarēt. Protams, kaut kur varam runāt arī par veiksmes faktoru, taču ir daudz arī citu nianšu, kas noteica iznākumu. Jau iepriekš šīs sezonas gaitā kādā spēlē labāki bija viņi, citā – mēs, bet rezultāts katru reizi bijis neizšķirts. Arī šajā spēlē par nogriežņiem pārsvars bija gan mums, gan RFS. Droši vien tas nozīmē, ka abas komandas to punktu bija pelnījušas." Viņš nenoliedza, ka komandā par spēles augsto likmi nav bijis šaubu. "Nevaru noliegt, ka apzinājāmies – šī spēle ir ar pievienoto vērtību cīņā par titulu. Ja mēs būtu vinnējuši, iegūtu lielas priekšrocības, tāpēc arī gatavojāmies kā uz finālspēli. Nešaubos, ka viņi tāpat. Neizšķirts varbūt ir mazliet labāks iznākums mums, jo paliek trīs punktu pārsvars, taču tas pats par sevi neko negarantē. Tāpat katrā nākamajā spēlē tā uzvara ir jāņem par katru cenu, lai nedotu iespēju mūs apsteigt," uzsvēra uzbrucējs.

Līdzšinējās šīs sezonas spēlēs Riga FC piedzīvojis divus zaudējumus, bet RFS pirmo reizi zaudēja kārtu iepriekš. "Vienkārši jāspēlē tā spēle, kādu pirmajos trīs apļos mēs spēlējām. Ja parādam labāko sniegumu, pretiniekiem ir grūti mūs uzvarēt, taču jebkurai komandai gadās arī šādi klupieni. Redz, arī RFS iepriekšējā spēlē piedzīvoja zaudējumu. Tādi gadās visiem," atgādināja Regža. Arī Savaļnieks piekrita, ka cīņa par titulu vēl nav galā: "Tagad jācenšas uzvarēt visas atlikušās spēles mums pašiem, lai izmantotu iespēju līderus apsteigt, ja radīsies tāda iespēja." Vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs komanda ar labāku gūto un ielaisto vārtu attiecība. Lai gan vairāk punktu turnīra tabulā šobrīd ir Riga FC, vārtu attiecībā priekšrocības pagaidām ir RFS komandai.

Zīmīgi, ka iepriekšējo pusotru nedēļu pirms Rīgas derbija Savaļnieks un Regža bija komandas biedri Latvijas valstsvienībā, kur spēles laiks abiem gan bija stipri atšķirīgs. Savaļnieks norādīja, ka tas īpaši neietekmēja gatavošanos svarīgajai cīņai virslīgā, bet Regža nenoliedza, ka situācija nebija optimāla: "Komandu kopumā tas tik ļoti neietekmēja, jo visi bija kopā un aizvadīja savu treniņnometni un pārbaudes spēli Somijā. Mani pašu gan tas ietekmēja mazliet negatīvi, jo tās desmit dienas izlases treniņnometnē man spēļu prakses praktiski nebija. Tagad mazliet jāpastrādā, lai būtu labākā gatavībā uz nākamnedēļ paredzēto Latvijas kausa spēli."

Abas virslīgas čempionāta līderes turpina cīņu arī par Latvijas kausu, kur trešdien pusfinālā RFS spēlēs Tukumā, bet Riga FC uzņems FK Liepāja. Ja abas izcīnīs uzvaru, tad finālā gaidāms šīs sezonas piektais Rīgas derbijs, turklāt šoreiz neizšķirts rezultāts tajā nebūs iespējams.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi