Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ronaldinju. Un Latvija

Fakts, nevis joks vai preses pīle – Latvijas futbola virslīgas kluba Riga FC investori starpsezonā izteica piedāvājumu brazīlietim Ronaldinju. Jā, tam pašam īstajam un vienīgajam, neatkārtojamajam, divreiz par gada labāko planētas spēlētāju atzītajam 2002. gada pasaules čempionam Ronaldinju, nevis viņa iesaukas brālim. Brazīlietis nesen paziņoja par karjeras beigām, pieminot, ka piedāvājumu bijis daudz, taču visi – īstermiņa. Noprotams, ka tieši tāds bijis arī Rīgas kluba piedāvājums.

Jau pats fakts vien, ka Latvijas klubs izsaka nopietnus piedāvājumus tādām pasaules mēroga zvaigznēm, futbola leģendām, lieku reizi apliecina, ka mūsu futbola hercogistē ir parādījusies nauda. Un tas, kā norāda daudzi futbola funkcionāri, ir viens no priekšnoteikumiem, lai sporta karalis konkrētā valstī attīstītos.

Šogad virslīgā atgriežas vairāki Latvijas izlases spēlētāji. Artūrs Zjuzins, Valērijs Šabala, valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atgriezās dzimtenē jau pērn un arī šoziem nolēma palikt tepat, atsakot piedāvājumiem ārzemēs. To pašu Šabalu Riga sezonas laikā varot arī izpirkt no beļģu Club Brugge. Par reālām eiro banknotēm, nevis monopola naudiņām. Kāds cits Rīgas klubs par sešciparu summas piedāvājumu no Vācijas kluba par nominālu rezervistu bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem atbildēja: "Nē, paldies, neesam ieinteresēti." Tas pats klubs par to pašu spēlētāju šosezon samaksāja reālu transfēra naudu citai virslīgas komandai. Ekstra, kādu virslīgas kontekstā pirms dažiem gadiem nevarēja pat iedomāties.

Atšķirībā no Latvijā bijušiem mākoņu stūmējiem ar FK Venta projektu šie ir īsti, neviltoti un ar ilgtermiņa plāniem. Latvijā veidojas labvēlīga situācija straujam progresam pašmāju futbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi