Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
RFS uzvar Rīgas derbijā un atgriežas cīņā par Virslīgas zeltu

Rudens nāk ar intrigu

Futbola vasara noslēgusies ar uguņošanu – lieliskā atmosfērā RFS komanda Skonto stadionā ar 2:0 uzvarēja līderi Riga, atjaunojot intrigu par Virslīgas čempiontitula likteni.

Spēles favorīti pamatoti bija Virslīgā 14 uzvaras pēc kārtas izcīnījušie Riga futbolisti, viņiem to apliecinot arī laukumā. Cīņas sākumā RFS bija grūtības pāriet pat laukuma centra līnijai, taču vicelīderiem veicās, jo čempioni izšķērdēja pāris teicamas vārtu gūšanas iespējas. Vietā bija arī gados jaunais RFS vārtsargs Danilo Kučers, kurš, par spīti nestabilitātei, izpelnījies galvenā trenera Viktora Moroza uzticību. Pirmais puslaiks noslēdzās 0:0, taču spēli pilnībā kontrolēja Riga, kamēr viesiem bija vien pāris uzplaiksnījumi.

RFS uzbrukums aktivizējās pēc Jāņa Ikaunieka uznākšanas laukumā, tam kļūstot draudīgākam. Spēles gaita pilnībā izmainījās 62. minūtē, kad RFS izmantoja kļūdu Riga aizsardzībā, un Ikaunieks soda laukumā, tehniski apstrādājot bumbu un aukstasinīgi pārspējot Robertu Ozolu, panāca 1:0. Čempioniem pienāca laiks mesties atspēlēties, taču meistarīga aizsardzība un Kučers liedza realizēt šos plānus. Dāvanu pretiniekiem 78. minūtē sagādāja RFS aizsargs Aleksandrs Solovjovs, kurš pārāk asi metās gaisa divcīņā un nevajadzīgi nopelnīja savu otro dzelteno kartīti, atstājot komandu mazākumā.

Pēdējās desmit minūtēs uz RFS vārtiem bija ievērojams spiediens, un Riga kapteinis Stefans Paničs varēja panākt neizšķirtu, taču sitiens ar galvu lidoja garām. Beigās nācās samierināties ar fiasko – 92. minūtē Emersons ar rikošeta palīdzību guva viesu otros vārtus.

Nākamais Rīgas derbijs norisināsies 22. novembrī, kad arī var izšķirties Virslīgas zelta liktenis. Riga uzvara svētdienas mačā būtu teju "nogalinājusi" intrigu par čempiontitulu, jo tai pār RFS būtu astoņu punktu pārsvars un priekšroka savstarpējās cīņās. Nu pirmo no otrās vietas šķir tikai divu punktu tiesa.

No 17. kārtas mačiem vēl jāizceļ Liepājas graujošā uzvara ar 5:0 pār Tukums 2000/TSS. Lielisks sniegums Artūram Karašauskam – trīs vārti un viena rezultatīva piespēle. Vēju pilsētas komanda demonstrē arvien saturīgāku sniegumu, taču sezonas sākumā tika pārāk daudz izsēts.5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi