Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sevastova profesionālajā tenisā atgriežas ar uzvaru trīs setu spēlē

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, pēc gandrīz divu gadu pauzes atgriežoties profesionālajā tenisā, izcīnīja uzvaru Andoras "WTA 125" turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova, kura rangā nav atrodama, ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-2, 6-1 pārspēja Irenu Buriljo-Eskoriuelu no Spānijas (WTA 260.).

Otrās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšana dod 15 WTA ranga punktus, kas ļauj atgriezties rangā un būtu tuvu pirmajam tūkstotim.

Sevastovas pretiniece otrajā kārtā būs ar ceturto numuru izsētā Dajana Jastremska no Ukrainas (WTA 106.).

Pirmajā setā pēc diviem pretinieces breikiem Sevastova nonāca iedzinējos ar 2-5, taču turpinājumā pati atņēma pretiniecei divas serves, pie savējās atspēlējot divas setbumbas. Arī taibreikā liepājniece atspēlēja divas setbumbas, bet ar nākamo spāniete noslēdza setu savā labā, panākdama 8:6.

Otrā seta sākumā Sevastova divreiz nobreikoja pretinieci, kas ļāva panākt 3-0. Arī nākamajos četros geimos uzvarēja servju uzņēmējas, bet astotajā Sevastova ar trīs izspēlēm uzveica pretinieci setā ar 6-2. Tāpat arī otro setu Sevastova sāka ar diviem breikiem un panāca 3-0. Pretiniece ar breiku vienu punktu atguva, taču Sevstova uzvarēja nākamajos geimos un svinēja uzvaru arī mačā.

Abas tenisistes līdz šim nebija tikušās.

Spāniete šogad no 61 aizvadītās cīņas ir uzvarējusi 29. Buriljo-Eskoriuela lielākoties spēlē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) ranga turnīros, kur ir izcīnījusi četrus titulus.

Savukārt 33 gadus vecā Sevastova pēdējo spēli profesionālajā tenisā izvadīja pirms gandrīz diviem gadiem. Sacensībās Andorā viņa saņēma rīkotāju īpašo ielūgumu.

Latvijas tenisiste jau 2013.gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču atgriezās kortos 2015.gadā un sasniedza savu labāko rezultātu. 

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus - 2010.gadā Oeirašā, 2017.gadā Maljorkā, 2018.gadā Bukarestē un 2019.gadā Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018.gadā liepājniece sasniedza finālus. Spānijas tenisistes kontā uzvaru WTA turnīros nav.

"Grand Slam" turnīros Sevastovas labākais sasniegums ir 2018.gada ASV atklātajā čempionātā sasniegtais pusfināls, iepriekšējos divus gadus spēlējot ceturtdaļfinālā. 2018.gadā Sevastova WTA rangā sasniedza rekordaugsto 11.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi