Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Skaļi skandāli Igaunijas futbolā: Spēlētāji tirgo kokaīnu un sarunā spēļu rezultātus

Divus skaļus un ļoti nepatīkamus skandālus trīs dienu laikā šonedēļ piedzīvojis Igaunijas futbols.

Pirmdien tika paziņots par Igaunijas valstsvienības spēlētāja Olivera Konsas arestēšanu saistībā ar narkotiku tirdzniecību, bet trešdien atklāts, ka uz Narvas Trans komandu krīt aizdomas par spēļu rezultātu sarunāšanu.

27 gadus vecais Konsa šosezon pārstāvēja valsts čempionvienību Nemmes Kalju, bet Igaunijas valstsvienībā viņš kopš 2007.gada devies laukumā 20 mačos un bija pazīstams savas valsts futbolists. Tiek ziņots, ka viņš pieķerts kokaīna tirdzniecībā. Uz izmeklēšanas laiku Kalju komanda pārtraukusi līgumu ar spēlētāju un izteikusi šoku par notikušo.

Konsa nebija Igaunijas izlases sastāvā, kas pirms gada vēsturiski sasniedza Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" spēles, bet atgriezās sastāvā šogad.

Savukārt trešdien paziņots, ka sākta izmeklēšana pret sešiem Igaunijas augstākās līgas Narvas Trans futbolistiem, kas tiek vainoti spēļu rezultātu ietekmēšanā.

Trans komanda šosezon ieņēma ceturto vietu Igaunijas čempionāta kopvērtējumā un to šosezon pārstāvēja arī vairāki Latvijas futbolisti - sezonas vidū tās sastāvā bija Aleksejs Kuplovs-Oginskis, Dmitrijs Medeckis, Aleksandrs Abramenko un Dmitrijs Borisovs. Savukārt sezonas noslēgumā sastāvā vairs nebija Borisova, bet trijniekam pievienojušies Jevgēņijs Kazura un Nikolajs Zaicevs.

Krimināllieta ierosināta par periodu no 2011.gada pavasara līdz šodienai.

Igaunijas Futbola federācijas (EJF) prezidents Aivars Pohlaks atgādinājis, ka viņam ir nulle tolerances politika pret spēļu sarunāšanu, un atzinis, ka skaidrība šajā lietā varētu būt ziemas otrajā pusē.

Dažādu aizdomu ēna par spēļu rezultātu sarunāšanu pār Trans komandu, ko regulāri pārstāv Latvijas futbolisti, kritusi jau kopš 2008.gada.

Portāls delfi.ee apkopojis četrus šādus gadījumus laikā no 2008. līdz 2010.gadam, piebilstot, ka, pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mērījumiem, manipulēts ticis ar gandrīz visām Trans spēlēm Eirokausos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi