Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Spēlē pret Turciju vārtos stāvēs Šteinbors, bet uzbrukuma smailē spēlēs Uldriķis

Latvijas vīriešu futbola izlases vārtus 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla G apakšgrupas trešajā spēlē pret Turciju sargās Pāvels Šteinbors, bet uzbrukuma smailē spēlēs Roberts Uldriķis, lēmis valstsvienības treneru kolektīvs.

Spēle Ataturka olimpiskajā stadionā Stambulā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Kvalifikācijas turnīra trešajā mačā vārtu drošība uzticēta pieredzējušajam Šteinboram, kurš spēlēja arī pret Melnkalnes izlasi. Aizsardzības centrā spēlēs Mārcis Ošs un kapteinis Antonijs Černomordijs, bet malās talkā nāks Raivis Andris Jurkovskis un Valdislavs Fjodorovs. Balstā būs redzami Kristers Tobers un Eduards Emsis, bet virs viņiem spēlēs Andrejs Cigaņiks, Jānis Ikaunieks un Roberts Savaļnieks. Uzbrukuma smailē cīnīsies Roberts Uldriķis.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli Nīderlandē, Latvijas izlases sastāvā notikušas četras izmaiņas. Robertu Ozolu vārtos nomainījis Šteinbors, aizsardzības centrā Tarasova vietā spēlēs Ošs, Vladimira Kameša vietu labā pussarga pozīcijā ieņēmis Savaļnieks, bet Emsis ir centra pussarga Artūra Zjuzina vietā.

Šajā ciklā Latvijas izlases rindās nebūs redzams aizsargs Kaspars Dubra, kurš īsi pirms pirmā mača guva savainojumu, bet pirmdien jau aizvadīja treniņu kopā ar komandu. Tāpat pirmajās trīs spēlēs pie iespējas netiks uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Pirmajā mačā Latvija "Skonto" stadionā ar rezultātu 1:2 zaudēja Melnkalnes valstsvienībai, bet pirms trim dienām viesos ar 0:2 piekāpās Nīderlandei. Turki kvalifikāciju iesāka ar 4:2 uzvaru pār Nīderlandi, taču otrajā spēlē ar 3:0 pārspēja Norvēģiju.

Nākamās spēles Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs 1., 4. un 7.septembrī, kad attiecīgi tiksies ar Gibraltāru, Norvēģiju un Melnkalni, pēdējam duelim norisinoties viesos.

Salīdzinājumā ar pēdējo valstsvienības nometni, ierindā atgriezies Pāvels Šteinbors, kurš atzīts par 2020.gada labāko Latvijas futbolistu. Pēc pārtraukuma izlases rīcībā ir arī iepriekš Japānā spēlējušais aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pašlaik maizi pelna Slovēnijā, kā arī cits aizsardzības spēlētājs Aleksandrs Solovjovs.

Tāpat vārtsargu rindās šoreiz ir potenciālais izlases debitants Krišjānis Zviedris, kuram šis ir pirmais uzaicinājums uz izlasi. Visi pārējie uzaicinātie spēlētāji valstsvienības kreklos aizvadījuši jau vismaz trīs mačus. Veselības problēmu dēļ trešdien izlases nometni pameta pussargs Mārtiņš Ķigurs.

Joprojām izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča uzticību nav izpelnījies pēdējā gada laikā sekmīgi spēlējošais uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Turcijas valstsvienībā lielais vairums spēlētāju pārstāv dzimtenes klubus, bet starp kandidātiem ir arī Itālijas A sērijas čempionvienības Turīnas "Juventus" aizsargs Merihs Demirals, "Liverpool" aizsargs Ozans Kabaks, kā arī vēl viens šīs pozīcijas spēlētājs no Lesteras "City" - Čaglars Sejindzi. Vidējā līnijā pazīstamākais futbolists ir "AC Milan" pārstāvis Hakans Čalhanolu.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Turcija ir 32.pozīcijā. Abas valstsvienības kopš 2003.gada savā starpā tikušās piecas reizes, no kurām četrās rezultāts bijis neizšķirts.

Pēdējās divas spēles 2014. un 2015.gadā tika aizvadītas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, abām noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Zīmīgi, ka Turcijas izlases Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā izlases, kas FIFA rangā atrodas ārpus pirmā simta, uzvarējusi jau sešas reizes pēc kārtas. Četros dueļos svinēta "sausā" uzvara, bet visas sešas spēles izdevies uzvarēt ar vismaz divu vārtu pārsvaru.

Otrdienas maču pārraudzīs Polijas tiesnešu brigāde ar Danielu Stefanski priekšgalā. Viņam palīdzēs Konrāds Sapela un Mihals Obukovics, bet ceturtais soģis būs grieķis Aristotelis Dimantopulos.

G apakšgrupā pēc divām spēlēm vadībā ar sešiem punktiem ir Turcija un Melnkalne, pa trīs punktiem ir Nīderlandei un Norvēģijai, bet Latvija un Gibraltārs ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi