Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Starkova kompensācijas dēļ LFF būs jāpārskata citu programmu finansējums

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc kompensācijas izmaksas par līguma pārtraukšanu bijušajam nacionālās valstsvienības galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam būs jāpārskata citu programmu finansējums, aģentūrai LETA sacīja organizācijas jaunais ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Jau ziņots, ka LFF ir panākusi vienošanos ar Starkovu par darba attiecību pārtraukšanu. Tā paredz, ka speciālistam pilnā apmērā tiks izmaksāta līgumā paredzētā kompensācija.

Pukinsks norādīja, ka situācija pa Starkovu vēl bija iepriekšējās LFF vadības mantojums.

"Šis jautājums par darba attiecību pārtraukšanu ar Starkovu bija vilcies jau ilgi - teju trīs mēnešus. Bijām ieinteresēti šo jautājumu sakārtot maksimāli ātri, jo mums vēl ir citi projekti," pauda Pukinsks. "Tikpat būtisks bija otrs aspekts - pārrunu ceļā vienoties par abpusēji izdevīgu scenāriju, kas diemžēl neizdevās. Līdz ar to vajadzēja iet juridisku ceļu un piesaistīt advokātus."

LFF ģenerālsekretārs norādīja, ka darba līgums un izmaksājamās kompensācijas apmēri ir konfidenciāla informācija.

Lai arī no vienas puses Pukinsks neslēpj vilšanos, ka ar Starkovu nav rasts savstarpējs kompromiss, viņš uzsver, ka bijušajam Latvijas izlases galvenajam trenerim ir taisnība no juridiskā viedokļa. Tieši tāpēc kompensācija viņam ir izmaksājama pilnā apmērā.

"Būtisks apstāklis gan ir tas, ka līdz ar šo vienošanos finansiāli vairs nevarēsim atļauties Starkovu uzaicināt turpināt vadīt citus projektus, piemēram, talantu programmu. Tāpēc vajadzēs piesaistīt cilvēkus, kuri strādā federācijā," atklāja Pukinsks.

Viņš gan pauda cerību, ka Starkovs turpinās iesaistīties Latvijas futbola dzīvē, jo viņa pieredze un zināšanas esot neatsveramas, it sevišķi jauniešu izglītošanā.

Sagaidāms, ka pēc oficiālas darba attiecību izbeigšanas ar LFF Starkovs atgriezīsies organizācijas valdē.

"Ņemot vērā, ka esmu atbildīgs par LFF budžeta izlietojumu, man šī situācija par kompensācijas izmaksāšanu pilnā apmērā nav patīkama, jo tā ietekmē federācijas tālāku darbību. No otras puses skatos uz to arī pozitīvi, jo beidzot tas viss ir atrisināts un vairs nevilksies līdzi. Ir grūti virzīties uz priekšu, ja kaut kas nav atrisināts," izteicās Pukinsks.

Pašlaik 62 gadus vecais Starkovs no Latvijas izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots aprīļa sākumā - neilgi pēc tam, kad valstsvienība bija pārbaudes spēlē piedzīvojusi apkaunojošu zaudējumu Gibraltāram. Viņa vietā pie valstsvienības stūres stājās somu speciālists Miksu Pātelainens.

Pirmo reizi par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pēc tam 2016.gada februārī Starkovs kļuva par vienu no Pahara asistentiem, bet pie valstsvienības stūres viņš jau trešo reizi atgriezās 2017.gada aprīlī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi