Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Starkovs: Neskatoties uz rezultātu, pret Portugāli izskatījāmies cienīgi

Latvijas futbola izlase, neskatoties uz zaudējumu pret spēcīgo Portugāli, mačā ar Eiropas čempioniem izskatījās cienīgi, pēc cīņas preses konferencē sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas spēlē piektdien ar 0:3 (0:1) atzina spēcīgās Portugāles pārākumu.

"Bija laba, interesanta spēle, tāpēc esmu pateicīgs mūsu spēlētājiem, kā arī līdzjutējiem par atbalstu. Domāju, ka izskatījāmies cienīgi, īpaši pirmajā puslaikā, neskatoties uz rezultātu," pēc mača žurnālistiem sacīja Starkovs, kuram šī bija pirmā spēle pēc atgriešanās pie izlases stūres, kad aprīlī viņš nomainīja Marianu Paharu.

Portugālei šajā mačā piederēja izteikts pārsvars, jo tā 11 reizes sita pa mājinieku vārtiem, kamēr Latvijas izlase pretinieku vārtu rāmī izdarīja divus sitienus.

"Centīsimies uzlabot savu spēli. Portugālei ir daudzi augstas klases futbolisti, viņi bija klasi pārāki, kas arī parādījās rezultātā. Tomēr īpaši pirmajā puslaikā komanda izskatījās kā komanda, tāpēc ja iesim šajā virzienā, būsim stiprāki," Starkovs pēc spēles bija optimistisks.

Viņš neslēpa, ka bijis nedaudz pārsteigts par Portugāles izlases sākumsastāvu, jo uz rezervistu soliņa palicis talantīgais Kvarežma, kurš laukumā devās otrā puslaika 57.minūtē, bet drīz pēc tam viesi guva divus vārtus.

"Kvarežma abās spēlēs, izejot laukumā, mainīja spēles zīmējumu un radīja lielu iespaidu, kā Portugāle izskatās," atzina treneris.

Tāpat Starkovs pauda nožēlu, ka šajā mačā nepiedalījās aizsargs Gints Freimanis, kuram pirms tam bija neliela trauma.

"Freimanim veselība šodien neļāva spēlēt, par to galēji uzzinājām dienas otrajā pusē. Viņš bija uz rezervistu soliņa, jo viņš ir viens no morālajiem līderiem komandā," skaidroja Starkovs.

Tikmēr spēli sākumsastāvā iesāka divi izlases debitanti - Jevgēņijs Kazačoks un Ņikita Koļesovs, bet uz maiņu laukumā devās arī Dāvis Indrāns un Edgars Vardanjans, kuriem šī arī bija pirmā spēle nacionālās izlases rindās.

"Kazačoks un Koļesovs nospēlēja neslikti. Indrānam ir gaiša nākotne, labi sevi parādīja, domāju, ka viņš spēlēs arī nākamajā mačā. Vardanjans iznāca laukumā grūtā brīdī un tobrīd vairs nespējām neko nopietnu izrādīt Portugālei, bet arī viņš nezaudēja cieņu laukumā. Šie četri spēlētāji pastiprina konkurenci izlasē," debitantus uzteica Starkovs. "Vardanjana maiņa nebija plānota, nebiju plānojis speciāli likt uzsvaru uz debitantiem, tomēr to diktēja fakts, ka Kazačokam bija mikrotrauma."

Portugāle spēles rezultātu atklāja pirmā puslaika beigu daļā, bet otrajā puslaikā, pēc 60 nospēlētām minūtēm īsā laikā guva vēl divus vārtus.

"Tas, ka Portugāle iesita pēc 60.minūtes parāda viņu varēšanu, jo šādas komandas parasti lēnām salauž pretestību. Tomēr labi nospēlēja arī Andris Vaņins vairākkārt glābjot mūs. Krištianu Ronaldu ir futbola brīnums, bieži vien nav nemaz saprotams kā viņš gūst vārtus," pretinieku lielāko zvaigzni, kurš šajā mačā guva divus vārtus, uzteica Starkovs.

"Nav izslēgts, ka arī tālāk spēlēsim ar trim centra aizsargiem, bet tam vajag arī kvalitatīvus malējos aizsargus, kuriem jāmāk pieslēgties uzbrukumā. Labi šādā taktikā kā malējais nospēlēja Aleksandrs Solovjovs, rādot mūsdienīgu futbolu. Esmu drošs, ka panāksim, lai turpmāk pret stiprām komandām vairs nebūtu šāds rezultāts, tomēr arī Turīnas Juventus UEFA Čempionu līgas finālā zaudēja ar 1:4. Pašlaik ir izmaiņas sastāvā, strādājam pie attīstības. Tiesa, šodien ne pārāk man patika pēdējās 15 minūtes, tas visvairāk uztrauc, jo tad nebijām pietiekami agresīvi," atzina Starkovs, gan uzsverot, ka sastāva izvēlē nav kļūdījies.

"Ja būtu vēl viena iespēja, visticamāk, spēlētu šie paši 11 spēlētāji. Šis bija optimālais sastāvs un tāpēc arī puslaikā neveicu maiņas," skaidroja treneris.

Jau pirmdien Latvijas izlase turpat Skonto stadionā pārbaudes spēlē tiksies ar Igauniju.

"Igaunijas spēlē būs izmaiņas, ir mikrotraumas, redzēsim, kuri fiziski būt gatavāki. Tomēr uzskatu, ka sastāvam jābūt stabilam, tad vienība spēlē labāk. Tomēr masveidīgas izmaiņas nebūs," norādīja treneris.

LETA jau ziņoja, ka pēc piektdien aizvadītajām kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas sestās kārtas spēlēm Latvijas izlase ir noslīdējusi uz pēdējo vietu turnīra tabulā, jo Andora mājās sensacionāli ar 1:0 uzvarēja Ungāriju. Tāpat Šveice viesos ar 2:0 pieveica Fēru salas.

Grupā līdere ar maksimālajiem 18 punktiem sešos mačos ir Šveice, kurai ar 15 punktiem seko Portugāle. Attiecīgi septiņi un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai tagad ir četri, bet Latvijai trīs punkti.

Top komentāri

krahs
k
Tik vāji aizsargi ieskaitot mataino vīru nav nevienā izlasē! Ja komanda pāri centram tiek ļoti reti.....tad nav jēgas spēlēt. Pie tam nevarēja saskaitīt vairāk par 4 piespēlēm saviem komandas biedriem! Soda un stūra sitieni bija ar precizitāti 10 metri(šudī...tudī) Laiks Starkova kungam rakstīt atlūgumu un pārstāt iestāstīt ka kāds prot spēlēt futbolu pret Portugāli!Tā bija nožēlojama un nevarīga spēle,kura apliecināja kāds ir futbols valstī
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi