Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tikai labu vai neko - Krievijas policijai PK laikā sevi jācenzē

Krievijas policijai Iekšlietu ministrija devusi rīkojumu Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā nepubliskot ierastos paziņojumus par fiksētiem noziegumiem, bet tā vietā vēstīt tikai "pozitīvas ziņas", liecina vairāku Krievijas mediju ziņotais.

Miljoniem tūristu un futbola līdzjutēju ierodoties valstī uz četrgades lielāko notikumu sportā, pieaudzis arī ziņu skaits par apkrāptiem vai aplaupītiem ārzemniekiem. Lai mazinātu bažas un konstruētu pozitīvāku ainu, reģionālajiem Iekšlietu ministrijas preses birojiem dots rīkojums veikt pašcenzūru un pēc "speciāla pasūtījuma" vairāk koncentrēties uz pozitīviem stāstiem, vēsta vietne MediaZona, ko dibinājušas Kremļa opozicionāres un skandalozās grupas Pussy Riot dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina.

"Laikā no 2018. gada 5. jūnija līdz 25. jūlijam apturēt publikācijas masu medijos par izmeklēšanu un prevencijas pasākumu rezultātiem," ministrijas direktīvā vēstīto citē MediaZona.

Medijs, veicot tīmekļa vietņu monitoringu, secinājis, ka nevienā Iekšlietu ministrijas reģionālajā tīmekļa vietnē kopš 6. jūnija vairs neesot publiskotas ikdienas atskaites par noziedzību.

Nedēļu pirms 5. jūnija, meklējot ierakstus pēc atslēgvārdiem "aizturēts", "atrisināts", "tiek meklēts" un tamlīdzīgiem, meklētājs uzrādīja vairāk nekā 1500 rezultātus, savukārt laika periodā pēc rīkojuma - 20 reižu mazāk ierakstu.

Arī portāls Diena.lv pārliecinājās, ka Krievijas Iekšlietu ministrijas mājaslapā, piemēra pēc meklējot ierakstus pēc atslēgvārda "aizturēts", laika posmā no 30. maija līdz 5. jūnijam atrasti teju 100 ieraksti ieraksti, bet laika posmā no 6. līdz 13. jūnijam - vien 10 ieraksti. Līdzīgi ir arī ar citiem atslēgvārdiem.

Izdevumam MediaZone Krasnodaras, Tveras un Belgorodas apgabalu policijas nodaļu preses pārstāvji nenoliedza "pozitīvo ziņu" tendenci un izvairīšanos no negatīvu ziņu publicēšanas, taču atturējās to tieši saistīt ar Pasaules kausa futbolā norisi Krievijā. 

"Mēs par to nelauzām galvu, rakstām par lietām, kas var raisīt cilvēku interesi, lietām, kas ir priecīgas. Mēs neizdomājam lietas," izdevumam norādījis Belgorodas reģiona policijas pārstāvis Aleksejs Gončaruks.

Jāatgādina, ka ceturtdien, 14. jūnijā, Maskavā ar Krievijas-Saūda Arābijas maču tiek atklāts Pasaules kausa finālturnīrs, kurā kopumā spēkosies 32 komandas.

Top komentāri

Saule
S
Latvijas masu medijiem dots rikojums rakstit par Krieviju vai nu sliktu vai neko.
yzk36994
y
Un ja būtu rīkots Latvijā ? Tas pats arī būtu. Solidāra ar Sauli "Latvijas masu medijiem dots rīkojums rakstīt par Krieviju vai nu sliktu vai neko. " Vienreiz pietiek stulbuma !!! Visa pasaule jau ņirgājas
рижанин
р
Россия Вперёд!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi