Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tukums gāž kalnus

Negaidītu uzvaras gājienu Latvijas virslīgā veikuši Tukuma 2000 futbolisti. Svētdien viesos pret Jūrmalas Spartaku Jurģa Kalna trenētie tukumnieki divreiz atspēlējās un galotnē pretinieku vārtos sabēra vairākas bumbas, izcīnot pārsteidzošu 4:2 uzvaru.

Tukums 2000 virslīgas tabulā atrodams pēdējā vietā. Pirmo uzvaru čempionātā komanda izcīnīja tikai 4. oktobrī, kad ar 2:1 pārspēja Daugavpili. Tomēr kopš tā brīža maisam gals ir vaļā. Pieskaitot uzvaru pār Spartaku komandu, kas "uz papīra" ir krietni pārāka, virslīgas pastarīte pēdējos četros mačos guvusi trīs uzvaras. Tomēr pēkšņi atrastā otrā elpa varētu būt atnākusi par vēlu, jo atlikušas tikai trīs kārtas, kurās būs jāspēlē pret, iespējams, pašlaik trim spēcīgākajiem Latvijas klubiem – Riga, RFS un Liepāju. Lai izvairītos no izkrišanas līmeni zemāk, tukumniekiem būs jāveic vismaz vēl viens varoņdarbs pret vienu no iepriekšminētajiem klubiem. Tikmēr 9. vietā esošā Metta atrodas pārspēļu zonā un Tukumam 2000 ir priekšā par diviem punktiem, un ir ar krietni labāku vārtu attiecību. Tomēr Rīgas klubam atlikušais kalendārs arī nav no vieglākajiem – RFS, Ventspils un Valmiera.

Nepatīkams pavērsiens pirms 24. spēļu kārtas notika Valmieras nometnē. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra norādēm virslīgas komanda nonāca karantīnā, jo viens no kluba pārstāvjiem bija inficējies ar Covid-19. Pamats bažām par šādu scenāriju bija pagājušonedēļ otrdienas vakarā, kad par divām stundām tika pārcelta Latvijas kausa spēle pret Liepāju, jo Valmieras komanda steidzami veica Covid-19 testus, kas visi bijuši negatīvi. Tomēr piektdien tika ziņots, ka tomēr kāds klubā ir inficējies ar bīstamo vīrusu. Tādējādi tika pārcelta svētdien plānotā virslīgas spēle pret Liepāju

Pavisam tuvu trešajam titulam pēc kārtas ir Riga, kas mājās ar 5:1 sabradāja Metta. Šobrīd vienīgais klubs, kas teorētiski apdraud pašreizējos čempionus, ir RFS. Izbraukumā pret Daugavpili rīdzinieki izcīnīja nebūt ne vieglāko uzvaru ar 2:1. Savukārt negaidītu vārtu festivālu viesos sarīkoja Ventspils, kas otro reizi šosezon Jelgavu sagrāva ar 5:0. Pirms pāris nedēļām abas komandas Latvijas kausā uzvarētāju noskaidroja vien 11 metru soda sitienos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi