Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TV3: LFF kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīta pati organizācija un trīs tās dibināti uzņēmumi

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes uzsāktajā kriminālizmeklēšanā pret Latvijas Futbola federāciju (LFF), par aizdomās turēto atzīta pati organizācija un trīs tās dibināti uzņēmumi, piektdien vēsta TV3 Ziņas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka VID ceturtdien veicis kratīšanas Latvijas Futbola federācijas telpās

Ceturtdien VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Savukārt piektdienas vakarā TV3 Ziņas vēsta, ka pagaidām aizdomās tiek turētas tikai juridiskas personas, proti, pati LFF un trīs tās dibināti uzņēmumi - Latvijas futbola aģentūra, Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs Staicele un Futbola aģentūra.

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VID izmeklēšana aptver laika periodu no 2011. līdz 2018.gadam. Aizdomīgi aizdevumi, šaubīgi dāvinājumi, iespējams, fiktīvi darījumi. Noprotams, ka runa ir par simtiem tūkstošu eiro.

Vienā no kompānijām savulaik darbojušās bijušās LFF amatpersonas Jānis Mežeckis un Vladimirs Žuks. Abas minētās personas gan nesniedza komentārus TV3 Ziņas.

Mežeckis no 1993.gada līdz pat 2018.gada jūnijam LFF ieņēma ģenerālsekretāra krēslu.

Iepriekš LFF jau pauda, ka pilnībā sadarbojas ar VID. "Esam ieinteresēti pēc iespējas operatīvākā situācijas atrisināšanā, tāpēc pilnā apmērā sadarbojamies ar VID pārstāvjiem, kuri savu darbu veic profesionāli. Darām un darīsim visu no mums atkarīgo, lai nodrošinātu visas pieprasītās informācijas pieejamību. Mēs iestājamies par ātru iespējamo risinājumu, tāpēc veicam visas uz sadarbību un aktīvu iesaisti vērstas darbības, kādas tiek no mums sagaidītas," LFF citē organizācijas ģenerālsekretāra Edgara Pukinska teikto.

Jau ziņots, ka VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1.aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

Vaivars aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Es visu vakaru domāju... un nesapratu - ko tad liks cietumā?
gf
g
Tiesiskums Latvijas stilā : vainīgas ir organizācijas, nevis konkrētas personas ar vārdu/uzvārdu... Gaidam, kad tiks būvēti jauni, moderni cietumi, kuros izmitināt ''organizācijas''
Juris Catlaks
J
LFF uzņēmumu nosaukumi atgādina uzņēmumu kopu "Cimdu pāris-1, "Cimdu pāris-2"un "Cimdu pāris-3, un tālāk pēc vajadzības un negausības pakāpes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi