Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Verpakovskis atgriežas un palīdz Liepājai pieveikt Rīgas Daugavu

Uzbrucējs Māris Verpakovskis svētdien atgriezās laukumā un palīdzēja viņa pārstāvētajam Liepājas klubam Latvijas _SMScredit.lv Virslīgas _futbola čempionāta sestās kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveikt pagaidām neveiksmīgi spēlējošo Rīgas Daugavu.

Verpakovskis laukumā devās uz maiņu dueļa 61. minūtē, nomainot Dāvi Ikaunieku. Šī Verpakovskim kļuva par pirmo oficiālo spēli kopš janvāra, kad viņš atstāja Grieķijas komandu Ergotelis, lai uzņemtos jaundibinātā Liepājas kluba prezidenta pienākumus.

Šajā mačā abas komandas ilgu laiku pavadīja bez gūtiem vārtiem, taču otrajā puslaikā iniciatīva piederēja Liepājai, kamēr rīdzinieki lielākoties aizsargājās, atbildot ar retiem uzbrukumiem. Kurzemnieku pūliņi vainagojās panākumiem, kad 79. minūtē soda laukumā ar precīzu sitienu izcēlās nesen uzmainītais Toms Gucs. Pēc vārtu guvuma Liepāja atdeva iniciatīvu Rīgas Daugavas rokās, taču viesiem tā arī neizdevās izlīdzināt dueļa rezultātu, turklāt kompensācijas laikā lieliska iespēja dubultot pārsvaru bija Kristapam Grebim.

Vēlāk svētdien Olainē sāksies mačs, kurā sezonu sekmīgi iesākusī Jelgava tiksies ar čempioni un kopvērtējuma līderi Ventspils, bet pēc tam Skonto savā hallē uzņems sezonu negaidīti sekmīgi iesākušo Daugavpils vienību.

Pirmajās sestās kārtas spēlēs sestdien Daugavpils Daugava ar 1:0 pieveica Metta/Latvijas Universitāte futbolistus, bet Jūrmalas derbijs starp Spartaks un Jūrmala komandām noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās cīņās ieņem Ventspils komanda, kurai ar desmit punktiem piecos mačos seko Jelgava, bet Liepājai ir tikpat punkti sešās cīņās. Tikmēr Skonto un Daugavpils Daugavas komandām tagad ir pa deviņiem punktiem četrās spēlēs, bet ar septiņiem punktiem četrās cīņās seko Daugavpils.

Pieci punkti un septītā vieta ir Jūrmalai, bet trīs punktus izcīnījusi Metta/LU. Savukārt tabulas apakšgalā ir Spartaks un Rīgas Daugava, kas ieguvušas attiecīgi divus un vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam Skonto un Daugavpils Daugava. Skonto komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet Daugavai licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja Ventspils komanda, aiz sevis atstājot Skonto un Daugavpils Daugavu. Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC Daugavpils. Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda Metta/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju Gulbeni.

Tikmēr pēc Liepājas metalurga kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs Liepāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi