Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dinamo izcīna otro uzvaru pēc kārtas un paceļas uz astoto vietu

Vārtsargs atkal pavilka, un prasmīgi tika realizēts skaitliskais vairākums. Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Arēnā Rīga pārspēja Nursultanas Baris ar 3:2.

Pirmās ripas Dinamo sastāvā iemeta kanādiešu aizsargs Frenks Korado un zviedru uzbrucējs Sebastians Venstrēms. Vārtus guva arī Emils Puarjē. Juhans Matsons atvairīja 30 no 32 metieniem. Svētdien trīs izbraukuma spēļu sērija sāksies pulksten 17.30 Maskavā pret Spartak.

Nursultanas komanda Rīgā ieradās labā noskaņojumā. Maskavā pret pagājušā gada Gagarina kausa finālistiem CSKA bija izdevies atspēlēties no 0:2 un uzvarēt rezultatīvā spēlē ar 6:3. Līdzīga noskaņa valdīja arī dinamiešu nometnē. Pirms pāris dienām bija izcīnīta pirmā uzvara mājas laukumā, ar 2:1 apspēlējot Ņižņijnovgorodas Torpedo. Galvenais treneris Sergejs Zubovs gan neievēroja sporta spēlēs bieži piekopto taktiku, ka uzvarētāji sastāvu nemaina. Ārpus pieteikuma tika atstāti uzbrucēji Rudolfs Červenijs un Mārtiņš Karsums, kuri pret Torpedo spēlēja pirmajā maiņā. Tāpat spēlei netika pieteikti aizsargs Patriks Ozols un Daniels Bērziņš.

Zubovs pēc uzvaras pār Ņižņijnovgorodas komandu sacīja, ka jāuzlabo spēle skaitliskajā vairākumā. Trenera norādījumu spēlētāji izpildīja jau 13. minūtē, kad aizsargs Frenks Korado ar metienu no zilās līnijas guva vārtus, spēlējot piecatā pret četriem Baris spēlētājiem. Pēc 14 sekundēm Nursultanas komandas vārtos ieslīdēja otrā ripa. Viesu komandas vadošais aizsargs Darens Dīcs kļūdījās uz rīdzinieku zilās līnijas un pretuzbrukumā divi pret vienu aizsargu precīzi meta Sebastians Venstrēms. Ortio sākumā ripu iespieda padusē, bet tad tā lēnām pārslīdēja pāri vārtu līnijai. Pārliecības iegūšanai bija vērtīgi, ka vārtus guva tieši Korado un Venstrēms, jo abi sezonu bija iesākuši ne tajā līmenī, ko gaida no leģionāriem.

Otrajā periodā reālākā iespēja palielināt pārsvaru bija Aleksandram Protapovičam, kurš, nokļuvis aci pret aci ar Ortio, no nūjas lāpstiņas neērtās puses trāpīja pa vārtu stabiņu. 3:0 pārsvaru tomēr izdevās iegūt. Skatliskajā vairākumā Lukašs Radils apliecināja savas piespēlēja dotības. Pēc acīgas Radila piespēles Emils Puarjē ievirzīja ripu vārtos. Baris divas ripas atspēlēja, tomēr no zaudējuma neizglābās.

Rietumu konferencē Rīgas Dinamo septiņās spēlēs ir 6 punkti un 8. vieta 12 komandu konkurencē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi