Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Oilers uzvar Capitals, kļūstot par NHL līderiem

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Edmontonas Oilers ceturtdien savā laukumā līdervienību duelī ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:3, 2:0, 1:0) papildlaikā uzveica Vašingtonas Capitals, ieņemot pirmo vietu līgā.

"Oilers" rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās kapteinis Konors Makdeivids, bet Leons Draizaitls iemeta uzvaru nesošos vārtus un reizi asistēja. "Capitals" komandā savus devīto vārtus šosezon guva Aleksandrs Ovečkins, kurš šajā mačā izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem.

Spēles 14.minūtē mājinieku rindās veiksmīgs metiens padevās Darnelam Nersam, kura raidītā ripa atsitās pret "Capitals" aizsarga nūju un ieslīdēja Breidenam Holtbijam starp kājām. Otrajā periodā viesi guva trīs bezatbildes vārtus, divreiz izceļoties Ovečkinam, bet pirms tam ripu vārtu tīklā raidīja arī Jakubs Vrāna.

"Oilers" izlīdzinājumu panāca vien pēdējā minūtē, kad precīzs bija Makdeivids, bet papildlaika otrajā minūtē Draizaitls aizskrēja ātrajā uzbrukumā un pēc ātras saspēles ar Edmontonas kluba kapteini raidīja ripu tukšos vārtos. Tādējādi "Oilers" ar 17 punktiem 11 spēlēs šobrīd ir līgas spēcīgākā vienība, lai arī tikpat punktu ir arī Bufalo "Sabres" un "Capitals", kas aizvadījuši par maču vairāk.

Citā spēlē Sanhosē "Sharks" viesos ar 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) uzvarēja Monreālas "Canadiens". Uzvarētājiem divus vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Evanders Keins, bet Tomāšs Hertls atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Ņujorkas "Islanders" savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pieveica Arizonas "Coyotes", izcīnot jau piekto panākumu pēc kārtas. Arizonas komandā divas piespēles atdeva Džeikobs Čičrans, bet "Islanders" komandā vārti un rezultatīva piespēle Džoša Beilija rēķinā. Tāpat divas rezultatīvas piespēles atdeva Broks Nelsons.

Savukārt pērnās sezonas čempioni Sentluisas "Blues" mājās ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) bija pārāki pār Losandželosas "Kings". Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem izcēlās Breidens Šens, bet Koltons Pereiko un Džeidens Švarcs atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Citviet "sauso" panākumu svinēja Nešvilas "Predators", kas savā laukumā ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Minesotas "Wild". Nešvilas komandā vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Koltons Sizons, bet Peka Rinne atvairīja visus 26 pretinieku metienus.

Pie panākuma tika arī Filadelfijas "Flyers", kas viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Čikāgas "Blackhawks", svinot otro uzvaru pēc kārtas. Filadelfijas komandā vārti un rezultatīva piespēle Džeimsam Van Rīmsdaikam.

Krietni grūtāk klājās Dalasas "Stars", jo mājās tikai ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) izdevās uzvarēt Anaheimas "Ducks", kas uzvaru nav izcīnījusi jau trīs spēlēs pēc kārtas. Abus vārtus Dalasas komandā guva Deniss Gurianovs.

Visbeidzot Kalgarī "Flames" savā laukumā ar rezultātu 6:5 (1:0, 1:2, 3:3, 0:0, 1:0) pēcspēles soda metienu sērijā uzveica Floridas "Panthers". Četras rezultatīvas piespēles Floridas rindās iekrāja Aleksandrs Barkovs, bet Kalgarī vienībā Metjū Tkečaks vārtu tīklā raidīja divas ripas. Bez Tkečaka divus rezultativitātes punktus iekrāja vēl trīs hokejisti. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokejists Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā NHL vienība Bufalo "Sabres" ceturtdien piedzīvoja otro zaudējumu pamatlaikā šajā sezonā.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:6 (0:3, 2:1, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Rangers", kas iepriekš bija zaudējusi piecas spēles pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja nepilnas 11 minūtes, no tām trīs ar pusi nospēlējot mazākumā. Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs izdarīja divus metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pērn par Stenlija kausa čempioniem tika kronēti Sentluisas "Blues" hokejisti, kuri finālā līdz četrām uzvarām ar 4-3 sērijā uzvarēja Bostonas "Bruins".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi